Καλοκαιρινές Διακοπές στην Άφυτο Χαλκιδικής

Τα Ξενοδοχεία στην Άφυτο Χαλκιδικής

Η τουριστική υποδομή της περιοχής είναι ανεπτυγμένη και ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει για τη διαμονή του μέσα από αρκετά αφυτοσ χαλκιδικη ξενοδοχεια. Τα καταλύματα κυμαίνονται σε εύρος τιμών, από απλά δωμάτια μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία. Δεν είναι, όμως, μόνο το φυσικό κάλλος που κάνει την Άφυτο ξεχωριστή. Ο οικισμός διαθέτει και μεγάλη ιστορία, η οποία ξεκινάει στο μακρινό 3.000 π.Χ.

Η Ιστορία και η Μοναδικότητα του Τοπίου

Στην αρχαιότητα η περιοχή ήταν γνωστή ως Αφύτης και φαίνεται να αναπτύχθηκε ως μέλος της Αθηναϊκής Συμμαχίας. Όμως, το 348 π.Χ. καταστράφηκε από τον Φίλιππο τον Β’ και μετά άρχισε η ανοικοδόμηση της, ώσπου τα χρόνια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας γνώρισε τη δεύτερη μεγάλη ακμή της.

Η Άφυτος αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την Κασσάνδρα, αλλά και ολόκληρη τη Χαλκιδική, το τέλειο σκηνικό για καλοκαιρινές διακοπές. Στα αφυτοσ χαλκιδικη ξενοδοχεια γνωρίζουν καλά την “τέχνη της φιλοξενίας”, παρέχοντας υπηρεσίες, οι οποίες ανταγωνίζονται σε ποιότητα εκείνες των ξενοδοχείων σε παγκόσμιους δημοφιλείς προορισμούς.

Το ίδιο το χωριό αποτελεί πόλο έλξης για παραθεριστές από όλη τη Χαλκιδική, καθώς η τοποθεσία του με την όμορφη θέα στο πέλαγος και η αρχιτεκτονική των σπιτιών του το καθιστούν μοναδικό. Στη βόλτα σας θα συναντήσετε αναστηλωμένα αρχοντικά σπίτια, πλακόστρωτους δρόμους και πολλές χαριτωμένες γωνιές,  οι οποίες υποδηλώνουν ότι τίποτα σε αυτό το μέρος δεν αφέθηκε στην τύχη του.

Τι να Κάνετε κατά την Διαμονή σας στην Άφυτο

Κατά τη διαμονή σας στα αφυτοσ χαλκιδικη ξενοδοχεια, αξίζει να δείτε και να φωτογραφίσετε τις χαρακτηριστικές παλιές πόρτες των σπιτιών, τις οποίες έχουν φιλοτεχνήσει 70 καλλιτέχνες στα πλαίσια μια πρωτότυπης δράσης – ιδέας του Βασίλη Παυλή. Επίσης, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την τρίκλιτη ξυλόστεγη βασιλική με τρούλο εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, η οποία χτίστηκε το 1859  και αποτελεί το καμάρι του χωριού στο κέντρο της πλατείας.

Εντύπωση θα σας προκαλέσουν, επίσης, τα διάσπαρτα γλυπτά μέσα στο χωριό, φιλοτεχνήματα του Βασίλη Παυλή, έργα τέχνης που παίρνουν το ρόλο ξεναγού μέσα στον οικισμό. Τέλος, αξίζει να επισκεφτείτε και το Λαογραφικό Μουσείου της Αφύτου, το οποίο στεγάζεται στο αρχοντικό Αλετρά και φιλοξενεί εκθέματα χρηστικών αντικειμένων και εργαλείων της περιοχής.

Οι Παραλίες της Αφύτου

Όταν αποφασίσετε να αφήσετε την άνεση που σας προσφέρουν τα αφυτοσ χαλκιδικη ξενοδοχεια και να επισκεφτείτε την παραλία του, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μια σύντομη διαδρομή δέκα λεπτών με τα πόδια, της οποίας η επιστροφή δυσκολεύει μιας και είναι ανηφορική. Οι επιλογές για να κολυμπήσεις είναι οι παραλίες Βάρκες, Μουδουνού και Λιόση.

Η οργανωμένη παραλία Βάρκες, αν και έχει πολύ καθαρά νερά, στο μεγαλύτερο μέρος της έχει μεγάλες πέτρες όπου κάνουν δύσκολη την είσοδο στο νερό. Ωστόσο τα 2 Beach bars και η μία ταβέρνα αποτελούν μεγάλο πόλο έλξης, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, όπου και επικρατεί το αδιαχώρητο, με το μικρό πάρκινγκ να είναι από νωρίς πλήρες.

Από την άλλη πλευρά του οικισμού θα συναντήσετε την παραλία Μουδουνού, η οποία είναι σαφώς πιο ήσυχη και πιο άνετη, αλλά η παραλία Λιόση, μερικά μέτρα παρακάτω, είναι εκείνη που κλέβει την παράσταση. Το ομώνυμο beach bar, μέσα στο πράσινο, διαθέτει και ξαπλώστρες δίπλα στο κύμα, ενώ τα δέντρα δημιουργούν ίσκιους όπου μπορείτε να αράξετε. Τέλος, στην παραλία Λιόση θα βρείτε πάρκινγκ και μέρος για να καθίσετε όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Η Άφυτος και τα αφυτοσ χαλκιδικη ξενοδοχεια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σας και αν προγραμματίζετε καλοκαιρινές διακοπές στη Χαλκιδική καλό θα ήταν να κάνετε εγκαίρως την κράτησή σας, καθώς η διαθεσιμότητα πλησιάζοντας το καλοκαίρι εξαντλείται.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content