Βινυλικό Δάπεδο: Η Νέα Επανάσταση στη Διακόσμηση!

Και ποιος δεν θα ήθελε να έχει ένα πάτωμα που θα έχει τη θαλπωρή και το στυλ του ξύλου, χωρίς όμως να αντιμετωπίζει τις παραπάνω δυσκολίες! Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που κάνει το βινυλικό δάπεδο.

Αυτό το πρωτοποριακό υλικό εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν λίγα χρόνια στη διακόσμηση και έφερε τα πάνω κάτω γιατί κατάφερνε να συνδυάσει την υψηλή αισθητική με την ανθεκτικότητα και τις οικονομικές τιμές.

Αν ακόμα δεν το πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να επιτευχθεί, διαβάστε παρακάτω!

Τι είναι το βινυλικό δάπεδο;

Το βινυλικό δάπεδο αποτελείται από πλακάκια LVT, δηλαδή από πλακάκια που έχουν φτιαχτεί με το καινοτόμο υλικό του βινυλίου. Τα LVT πλακάκια βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και χρώματα, αλλά και σε βινυλικές λωρίδες, ώστε να προσομοιάζουν ακόμα περισσότερο στο ξύλο.

Πλεονεκτήματα του βινυλικού δαπέδου

Τα πλεονεκτήματα του βινυλικού δαπέδου είναι ασύγκριτα και είναι ο λόγος που πλέον αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους:

  • Αντοχή: Ανθεκτικό βινυλικό δάπεδο σημαίνει ότι το πλακάκι αντέχει στα χτυπήματα, τη συνεχή χρήση και τη φθορά του χρόνου πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο υλικό. Επομένως, δεν σπάει, δεν ξεθωριάζει ούτε ανοίγει, αλλά αντίθετα μπορεί να μείνει αναλλοίωτο για δεκαετίες χωρίς ανάγκη συντήρησης ή αντικατάστασης.
  • Αντίσταση στην υγρασία: Το αδιάβροχο βινυλικό δάπεδο μπορεί να τοποθετηθεί κυριολεκτικά παντού. Από το μπάνιο και την κουζίνα μέχρι το μπαλκόνι ή γύρω από την πισίνα, το υλικό LVT δεν παθαίνει απολύτως τίποτα από το νερό, είτε μιλάμε για άμεση επαφή με το νερό είτε με την υγρασία.
  • Ομορφιά και ζεστασιά: Επειδή τα βινυλικά πλακάκια βγαίνουν σε διάφορα χρώματα, υφές και αποχρώσεις, μπορούν να ταιριάξουν παντού και να καλύψουν κάθε αισθητική ανάγκη. Βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι χαρίζουν το στυλ του ξύλου στο σπίτι, χωρίς όμως τα μειονεκτήματα του ξύλου.
  • Οικονομικές τιμές: Το βινυλικό δάπεδο είναι πολύ πιο φτηνό από το ξύλο τόσο κατά την αγορά του όσο και στη συνέχεια, αφού δεν απαιτεί καμία συντήρηση.

Το βινυλικό δάπεδο στη διακόσμηση

Πώς μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε το βινυλικό δάπεδο στον χώρο σας; Είτε πρόκειται για ανακαίνιση είτε για διαμόρφωση από την αρχή ενός καινούριου σπιτιού, μπορείτε να υιοθετήσετε το βινυλικό δάπεδο με τους ακόλουθους τρόπους στο design:

  • Καλαισθησία στους εξωτερικούς χώρους: Αντί να τοποθετήσετε ένα άχαρο πλακάκι στο μπαλκόνι ή την αυλή, μπορείτε να μετατρέψετε κάθε εξωτερικό χώρο σε μια όαση στυλ και λιτής πολυτέλειας με βινυλικό πλακάκι σε διάφορους χρωματισμούς, γνωρίζοντας ότι χάρη στην ανθεκτικότητά του θα μείνει σαν καινούριο για χρόνια.
  • Αξεπέραστο στυλ στο σαλόνι, το γραφείο και την κρεβατοκάμαρα: Σε αυτά τα δωμάτια παλαιότερα τοποθετούσαμε ξύλο, όμως γιατί να μην επωφεληθείτε από την ευκολία και την άνεση του LVT; Σε μια ζεστή απόχρωση, όπως ξύλο καρυδιάς ή οξιάς, το σίγουρο είναι ότι η διακόσμηση θα αποπνέει κομψότητα.
  • Η νέα τάση στο μπάνιο και την κουζίνα: Το βινυλικό δάπεδο είναι η κατεξοχήν επιλογή στο μπάνιο και την κουζίνα, όπου η αντοχή στην υγρασία είναι το νούμερο ένα ζητούμενο. Σε χρώματα, όπως λευκό, γκρι και ανθρακί, θα εντάξετε όλα τα trends σε αυτούς τους χώρους, ώστε να αποπνέουν υψηλό γούστο με την προσεγμένη τους εμφάνιση.

Στην Colore Colori θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε βινυλικά δάπεδα για κάθε στυλ, σε πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων και μάλιστα σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, για να μεταμορφώσετε τον χώρο σας οικονομικά!

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr