Έρχεται μίνι κακοκαιρία, με ομπρέλες η Ανάσταση – Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Βαρομετρικό χαμηλό φέρνει κακοκαιρία μέχρι το Πάσχα. Με τι καιρό θα οσυβλίσουμε.

Με καλό καιρό θα κορυφωθεί σήμερα μεγάλη Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων.

Το Μεγάλο Σάββατο βαρομετρικό χαμηλό φέρνει μίνι κακοκαιρία μδε βροχές και καταιγίδες, η οποία θα διαρκέσει έως και τις π΄ρωτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα.

Με καλές καιρικές συνθήκες θα γίνει το ψήσιμο του οβελία την Κυριακή του Πάσχα, ενώ παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν την Κυριακή του Πάσχα αλλά και τις επόμενες ημέρες.
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ποιοι θα χρειαστούν ομπρέλα την Ανάσταση, πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Κυριακή του Πάσχα

Για άστατο καιρό την Ανάστατη και τις πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο καιρός θα είναι άστατος σήμερα και αύριο Παρασκευή που θα έχουμε τη μεγάλη έξοδο αλλά και την περιφορά του Επιταφείου.

Θα έχουμε βροχές στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Θα ενταθούν τα φαινόμενα και θα γενικευτούν το βράδυ του Σαββάτου και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και στη συνέχεια πάμε για βελτίωση.

Επομένως το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία για τις περισσότερες περιοχές δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα από πλευράς καιρικών συνθηκών.

Την Ανάσταση θα έχει βελτιωθεί ο καιρός και την Κυριακή του Πάσχα θα είναι καλός ο καιρός.

Κατά τη διάρκεια της Ανάστασης θα έχει πιο χαμηλή θερμοκρασία, κοντά στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα το μεσημέρι, καλύτερες οι καιρικές συνθήκες αλλά θα κάνει την ψύχρα αλλά και το κρύο τη νύχτα και το πρωί της ίδια ημέρας.
Αναλυτικά ο καιρός μέρα – μέρα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

Μεγάλη Παρασκευή, στα ηπειρωτικά αναμένεται άστατος καιρός, προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.

Την νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα και η αστάθεια θα περιοριστεί προς την ανατολική Μακεδονία, Θράκη και το βορειαοανατολικό Αιγαίο.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα έχει βελτιωθεί, ωστόσο θα κάνει ψύχρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το Μεγάλο Σάββατο, κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα θα περάσει μία διαταραχή, ένα βαρομετρικό χαμηλό, ιδιαίτερα στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας και τη νύχτα θα περάσει και μέσα στο Αιγαίο.

Πολλές περιοχές είναι πιθανό να χρειαστούν ομπρέλες κατά τη διάρκεια της Ανάστασης, ιδιαίτερα για τον ηπειρωτικό κορμό όπου μέσα στη νύχτα θα μπει μέσα στο Αιγαίο και σταδιακά θα βελτιωθεί ο καιρός.

Την Κυριακή του Πάσχα τα φαινόμενα μπαίνουν μέσα στο Αιγαίο, προς τα ανατολικά και νότια αναμένονται μπόρες και βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες αλλά σιγά σιγά στα βελτιωθεί ο καιρός.

Εύβοια, ανατολική Στερεά, κεντρικό νοτιοανατολικό Αιγαίο θα ξεκινήσει με βροχές ημέρα, στη συνέχεια θα πάμε σε βελτίωση.

Συνολικά το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία θα πραγματοποιηθεί με γενικά καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές με εξαίρεση τα ανατολικά και νότια που θα ξεκινήσει άστατος ο καιρός και στην συνέχεια θα είναι καλός.

Δευτέρα του Πάσχα και Τρίτη δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο, κάποια αστάθεια μπορεί να βγει το απόγευμα σε ορεινές περιοχές αλλά δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα οι εκδρομείς που θα επιστρέφουν.

Γενικά καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-05-2024

Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη περιοχή του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 05-05-2024

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 06-05-2024

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07-05-2024

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content