Λιποαναρρόφηση/Λιπογλυπτική –  Ο Δρ Δαγδελένης συμβουλεύει

 

TI EINAI ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ;

ΛΙΠΟΘΕΣΗ

 Ο Δρ Δαγδελένης συμβουλεύει

Η λιποαναρρόφηση είναι μια από τις πιο συχνές αισθητικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Στόχος της είναι να αναδιαμορφώσει και να αδυνατίσει ορισμένα μέρη του σώματος του ασθενούς με την αφαίρεση των υπερβολικών αποθέσεων λίπους. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά στη βελτίωση της συνολικής σωματικής διάπλασης, της αναλογίας και του περιγράμματος του σώματος.

Μερικά από τα κοινά μέρη του σώματος που μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς  με λιποαναρρόφηση περιλαμβάνουν:

-Γλουτοί και γοφοί

-Πλάτη

-Μέση και κοιλιά

-Μηροί

-Βραχίονες

-Στήθος

-Αστράγαλοι και γαστροκνημιαία περιοχή

-Λαιμός, πηγούνι και παρειές

Πολλές φορές είναι δυνατόν να εκτελεστεί η επέμβαση της λιποαναρρόφησης μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως μειωτική μαστού, η κοιλιοπλαστική  ή το  λίφτινγκ.

Αρκετοί άνθρωποι  αισθάνονται απογοητευμένοι όταν προσπαθούν να μειώσουν το υπερβολικό λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιακή περιοχή, τους μηρούς, γύρω απο τις πλευρές και άλλα μέρη του σώματος.  Σε ορισμένες περιπτώσεις, η άσκηση και η διατροφή μπορεί να μην είναι μόνο ικανές στην εξάλειψη / μείωση του λίπους.  Ως εκ τούτου, για όσους επιθυμούν να δουν  αξιοσημείωτα αποτελέσματα και να έχουν πιο αισθητικά ελκυστικό σχήμα σώματος, η λιποαναρρόφηση είναι μια εξαιρετική επιλογή που πρέπει να λάβετε υπόψη.  Οι ασθενείς σε όλο τον κόσμο υποβάλλονται σε αυτήν την πλαστική χειρουργική για πάνω από 3 δεκαετίες τώρα!  Μπορείτε να είστε σίγουροι για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της επέμβασης, καθώς βασίζεται στην ακριβή στόχευση και την εξάλειψη των μεμονωμένων αποθέσεων λίπους.

Είναι σημαντικό για όλους τους υποψήφιους λιποαναρρόφησης να κατανοήσουν ότι η διαδικασία στοχεύει στη βελτίωση του σχήματος του σώματος.  Δεν στοχεύει στην καταπολέμηση της  χαλάρωσης του δέρματος, της κυτταρίτιδας ή του βάρους.

Ο Δρ. Δαγδελένης  θα συζητήσει αναλυτικά με κάθε υποψήφιο λιποαναρρόφησης, προκειμένου να κατανοήσει τους ατομικούς  στόχους του ασθενούς  και να εξηγήσει τη διαδικασία και τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές.  Η απόφαση σχετικά με τη επέμβαση του «τύπου λιποαναρρόφησης» συνήθως εξαρτάται από τη θέση αφαίρεσης λίπους, τη φύση του λίπους και τους εξατομικευμένους στόχους του ασθενούς.

Η επέμβαση της  λιποαναρρόφησης συνήθως εκτελείται στα πλαίσια   εξωτερικού  ασθενούς και αυτό σημαίνει ότι ο ασθένης τις περισσότερες φορές λαμβάνει εξιτήριο μερικές ώρες μετά το χειρουργείο χωρίς διανυκτέρευση στο νοσοκομείο. Επίσης η επιλογή  της  αναισθησίας, γενικής  ή τοπικής αναισθησίας με μέθη, εξαρτάται από τις ανάγκες του περιστατικού αλλά   και την προτίμηση του ασθενούς.

Πριν ξεκινήσει η χειρουργική επέμβαση της λιποαναρρόφησης, ο χειρουργός  θα μαρκάρει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του σώματος.  Μπορεί επίσης να τραβήξει φωτογραφίες, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθούν αργότερα για σύγκριση και αξιολόγηση του αποτελέσματος.

Τα αποτελέσματα μιας  λιποαναρρόφησης είναι συνήθως μακροχρόνια.  Ωστόσο, ο ασθενής πρέπει να διασφαλίσει  καλή φυσική κατάσταση και σταθερό βάρος.  Θα μπορείτε  να παρατηρήσετε μια βελτίωση στο περίγραμμα του σώματός σας μόλις αρχίσει να υποχωρεί η κατακράτηση υγρών και το οίδημα  μετά τη χειρουργική επέμβαση της  λιποαναρρόφηση.

Οι υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση πρέπει να έχουν καλή συνολική υγεία.  Ο Δρ Δαγδελένης συμβουλεύει ότι είναι σημαντικό να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι μπορεί να επιτευχθεί και να μην θεωρείτε την λιποαναρρόφηση ως μέσο απώλειας βάρους.

Λιποαναρρόφηση/Λιπογλυπτική

 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content