Παγκόσμιος συναγερμός – Το Ισραήλ πραγματοποιεί επίθεση με πυραύλους στο Ιράν

Ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ισραήλ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, πύραυλοι έπληξαν περιοχή στο Ισφαχάν του κεντρικού Ιράν, ενώ εκρήξεις έχουν αναφερθεί σε ιρανικούς στόχους στη Συρία και στο Ιράκ.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν, προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες».

Από την πλευρά του, και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Δεν υπάρχει ακόμη κάποια επιβεβαίωση από το Ιράν αλλά όλα δείχνουν πως η απάντηση των Ισραηλινών ήρθε την ημέρα προσευχής για τους Μουσουλμάνους που είναι η Παρασκευή, όπως αντίστοιχα το Ιράν είχε χτυπήσει το περασμένο Σάββατο που ήταν ημέρα προσευχής για τους Εβραίους.
Αναστολή των πτήσεων

Όλες οι εμπορικές πτήσεις έχουν ανασταλεί στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

newsbomb

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content