Συνάντηση δήμαρχου Λεβαδέων Δημήτρη Καραμάνη με στελέχη της Πυροσβεστικής

Συνάντηση στο γραφείο του είχε ο Δήμαρχος Λεβαδέων Δημήτρης Καραμάνης με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποτελούμενο από τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχο Σίμο Αποστόλου, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Βοιωτίας πύραρχο Περικλή Κουλκοβίνη, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λιβαδειάς αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Πούλο, παρόντων του αντιδημάρχου με αρμοδιότητες επί θεμάτων Τεχνικών Έργων και Πολεοδομικού Σχεδιασμού Γεωργίου Λιανού, του Αντιδημάρχου με αρμοδιότητες επί των θεμάτων Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Βασίλη  Ιωαννίδη και του Δημοτικού Σύμβουλου Λουκά Πολυτάρχου.
Ο κ. Αποστόλου ευχήθηκε καλή θητεία στον Δήμαρχο Λεβαδέων και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα για την επίλυση του θέματος της παραμονής του Πρωτοδικείου στη πρωτεύουσα του Νομού.
Ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τέθηκαν τα θέματα συνεργασίας μεταξύ των Υπηρεσιών του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γνωρίζοντας ότι η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη τόσο για την περιοχή όσο και για όλη την Ελλάδα, δεδομένου και της παγκόσμιας κλιματικής κατάρρευσης.
Τα θέματα αφορούσαν αρχικά τη πολιτική πρόληψης με εφαρμογή αντιπυρικών ζωνών σε κάθε Κοινότητα, καθαρισμό των δημόσιων και ιδιωτικών οικοπέδων και χωραφιών, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών και των πολιτών, περιορισμό στην ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων και ύπαρξη σχεδίου εκκένωσης σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
Η συνεργασία με τον Δήμο και την Αντιπεριφέρεια έγκειται στον συντονισμό των Υπηρεσιών, στον σωστό σχεδιασμό, στην ετοιμότητα και τη διάθεση του εξοπλισμού και των μηχανημάτων για την κατάσβεση των πυρκαγιών, καθώς και την απορρόφηση επιπλέον κονδυλίων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων δήλωσε ότι η συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και τόνισε ότι θα καταβληθεί από πλευράς Δήμου κάθε δυνατή προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση, για την επίτευξη των στόχων και την προστασία των πολιτών, των περιουσιών και του δασικού πλούτου της περιοχής.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content