Έκθεση φωτογραφίας από τους Βικτωρία Τζουρά και Μανούσο  Σαριδάκη  

Έκθεση φωτογραφίας από τους Βικτωρία Τζουρά και Μανούσο  Σαριδάκη  

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Μάιος  2024, μήνας φωτογραφίας, παρουσιάζει δυο νέους φωτογράφους, την  Βικτωρία Τζουρά και τον Μανούσο Σαριδάκη.

Εγκαίνια και παρουσίαση στο ισόγειο του Νερόμυλου το  

Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στις 20:30 

Ώρες και μέρες λειτουργίας: από 18/05 ως 24/05 από τις 19:30 – 21:30 

Η Βικτωρία Τζουρά με την έκθεση της έκθεση της με τίτλο «Εις  εαυτόν», μας αφηγείται …. «Η ζωή μας περνάει και εμείς αγνοούμε το  μεγαλύτερο κάλεσμα της. Η ουσία της ίδιας μας της ψυχής δε μας είναι  πλήρως γνωστή η μάλλον μας είναι παντελώς άγνωστη.  Ο Γρηγόριος Νύσσης λέει ότι ο άνθρωπος είναι πλασμένος καθ΄ εικόνα και  καθ΄ ομοίωση του Θεού, όπως βεβαιώνει κι η Γραφή (Γεν.1:26).  Ο άνθρωπος ως ον σχεσιακό χρειάζεται τον άλλον για να υπάρξει. Η  αμοιβαιότητα αποτελεί συστατικό στοιχείο του προσώπου, συνεπάγεται ότι  “εγώ” έχω ανάγκη από “σένα” για είμαι ο Εαυτός μου.  Στην ενότητα “Εις Εαυτόν” επιλέχθηκαν μερικές απ τις εικόνες όπου την  ώρα της λήψης έγινε ένα βήμα πιο κοντά στην ουσία της στιγμής, στην  ενέργεια του χώρου – τοπίου, στη συγκίνηση που φέρει η θέα του  ανθρώπινου προσώπου, στον εαυτό και σ΄ εκείνο που μόνο με καρδιά  ανοιχτή αποκαλύπτεται»……..

Και ο Μανούσος Σαριδάκης μέσα από την δουλειά του «Beyond the Red Stone» …….. «Κόκκινη πέτρα. Το κομβικό σημείο ανάμεσα στην  καθημερινότητα και στο όνειρο και στη φαντασίωση. Μετά την κόκκινη  πέτρα, διαπλέκεται το χρώμα και το φως με το σκοτάδι, πλάσματα  αλλόκοτα ζωντανεύουν και η φύση μεταμορφώνεται. Σκέψεις και  συναισθήματα που ξεπηδούν από το ασυνείδητο και συνθέτουν νοερά έναν  κόσμο φανταστικό, που ακροβατεί ανάμεσα σε στοιχεία ονειρικά και σε  στοιχεία παράξενα. Το πέρασμα απ την κόκκινη πέτρα είναι μια προσωπική  διαδρομή, μια ανάγκη προς την ανακάλυψη μύχιων και αγνώστων  σκέψεων. Η κόκκινη πέτρα είναι κ ένα κάλεσμα του δημιουργού προς το

 Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς 

Γεωργαντά 4 και Πρωτέως, Λιβαδειά

www.fotolesxilivadias.gr – e-mail: [email protected] Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς fotolesxilivadias

θεατή, προκειμένου να ταυτιστεί ή όχι, να πλάσει το δικό του κόσμο, να  ορίσει από μόνος τη φύση και τα πλάσματα που απεικονίζονται»

Βιογραφικά:  

Βικτωρία Τζουρά: Η Βικτωρία Τζουρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο. Σπούδασε και εργάζεται ως βρεφονηπιοκόμος. Με τη φωτογραφία  ασχολείται ερασιτεχνικά απ΄ το 2007.Το 2012-2013 παρακολούθησε το  σεμινάριο του Πλάτωνα Ριβέλλη ”Εισαγωγή στη καλλιτεχνική Φωτογραφία  ” και το 2021-2024 το εργαστήρι του Μπάμπη Κουγεμήτρου ”Ο λόγος στην  Εικόνα’.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Αίγιο Αθήνα και  Θεσσαλονίκη, επίσης έχει διακριθεί σε αρκετούς ελληνικούς διαγωνισμούς  φωτογραφίας. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας  στο Αίγιο:”Ομορφώς” 2015 Κτίριο Παναγιωτόπουλου και ”Συνειδητό  Όνειρο” 2018 Κτίριο Παναγιωτόπουλου.

Η φωτογραφία για εκείνη αποτελεί μέσο εξερεύνησης του κόσμου γύρω  μας και μέσα μας, μια πνευματική και εσωτερική αναζήτηση,ένας διάλογος  με την άγνωστη πτυχή μας και μια συνάντηση με την αισθητική συγκίνηση  που προκαλεί η τέχνη.

Μανούσος Σαριδάκης: Ο Μανούσος Σαριδάκης γεννήθηκε και ζει στο  Ρέθυμνο Κρήτης.

Με τη δημιουργική φωτογραφικά ξεκίνησε το 2016, στην ομάδα των  Μαθήματων φωτογραφίας Ρεθύμνου.

Για το Δ.Σ. της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Λεμονής Γιάννης Καραδήμα Γιάννα

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr