Συνάντηση της Ανθρωπιάς με την Αξιοπρέπεια – Για άλλη μία φορά “Μπράβο”

Ακόμα μία φορά ο “γνωστός – άγνωστος” δίνει μαθήματα ανθρωπιάς

Δεν υπάρχουν πρόλογοι για αυτό το άρθρο, η ανθρωπιά και το συναίσθημα τα λένε όλα στα λόγια του “Γίγαντα με τη χρυσή καρδιά” όπως τον έχουμε ονομάσει, του Διευθυντή γηροκομείου ΟΧΕΚ Θήβας, Γεώργιου Κιούση

Τα έχω πει πολλές φορές και γίνομαι γραφική για το μεγαλείο ψυχής του Γιώργου Κιούση που τυχαία συνάντησα μέσα από την  αξιόλογη προέδρου ΟΧΕΚ, Βάσω Λάσπη. Οι δυο τους χρόνια τώρα, με κατάθεση ψυχής, εκτελούν ιερό έργο τόσο στην καθημερινή τους ζωή στο γηροκομείο όσο και προσωπικά-ξεχωριστά ο καθένας .

Ακολουθούν τα λόγια του Γιώργου Κιούση, σε μία τυχαία συνάντηση με μία μέχρι τώρα άγνωστη Κυρία η οποία του στιγμάτισε την ημέρα.

 

“Μάθημα Ανθρωπιάς , Σεβασμου και ταπεινότητας , πήρα σήμερα από την …..Κυρια….που μου έκανε την τιμή να φωτογραφηθεί μαζί μου σήμερα.
Παρευρεθηκα σήμερα το μεσημέρι, στο Περιστέρι, σε βάπτιση συγγενικό μου προσώπου. Μετά το πέρας του Μυστηρίου ,ένας πολύ όμορφος και πλούσιος μπουφές είχε απλωθεί στον προαύλιο χώρο.
Κάποια στιγμή εμφανίστηκε η συγκεκριμένη κυρία,και με πολλή διακριτικότητα και ευγένεια ρώτησε αν περισσεύει φαγητο και για την ίδια .
Απίστευτο;; Δεν ζήτησε φαγητό. Ρώτησε αν περισσεύει..!!! Με πολλή ευγένεια,η θεία μου της πρόσφερε φαγητό.
Αθόρυβα απομακρύνθηκε από τον πολύ κόσμο. Θαύμασα πραγματικά την διακριτικότητα της και την ευγένεια της.
Αποφάσισα να πάρω το φαγητό μου και να πάω κοντά της. Την ρώτησα αν μου επιτρέπει να κάτσω δίπλα της και αν θέλει παρέα στο φαγητό της. Με κοιτάξει απευθείας στα μάτια και μου είπε ….γιατί με ρωτας .;;;;;;
Γιατί μπορεί να μη θέλεις την παρέα μου της είπα. Περιττό να σας πω για τι άνθρωπο μιλάμε.!!!
Μια γυναίκα που έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι, έχει φάει τους δρόμους επίσης, και Δοξάζει κάθε στιγμή την Παναγία μας, γιατί κάθε μέρα φροντίζει να της εμφανίζεται κάποιος και να της δίνει φαγητό .!!!
Οι περισσότεροι από μας, έχουμε κάθε μέρα κάτι να διαμαρτυρηθούμε.
Η συγκεκριμένη κυρία είχε μόνο καλά λόγια για όλους. Κανένα παράπονο. Δοξάζει τον θεό και δίνει μόνο ευχές. Όλοι άνθρωποι είμαστε , και μόνο η αγαπη μένει  , μου είπε..!!!
Μία μέρα πριν τα 40 της γιαγιάς μου, ήρθε αυτός ο επίγειος Άγγελος, να μου υπενθυμίσει ότι τα δομικά υλικά της ανθρώπινης ύπαρξης, υπάρχουν ακόμα εκεί έξω, σε μορφές ανθρώπων που επιδεικτικά αγνοούμε.
Να ξέρετε, ότι αυτή η γυναίκα μου έκανε μεγάλη χάρη σήμερα που μου αφιέρωσε το χρόνο της και μου έκανε την τιμή να δεχτεί να φάω μαζί της.
Κυρία Δήμητρα είσαι ένα μεγαλείο ανθρώπου που ζει ανάμεσα μας .!!!!!”

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr