Άμεση ενίσχυση της Μαιευτικής / Γυναικολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Σύλλογος εργαζομένων ΓΝ Λιβαδειάς – Άμεση ενίσχυση της Μ/Γ κλινικής

Άμεση ενίσχυση της Μαιευτικής / Γυναικολογικής κλινικής

 

Η Μαιευτική / Γυναικολογική κλινική – Αίθουσα Τοκετών και των επειγόντων του Μαιευτικού, αποτελεί από τα σημαντικότερα τμήματα για την κάλυψη των υπηρεσιών υγείας των κατοίκων της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

Το υπάρχον προσωπικό απαρτίζεται από 9 μαίες (εκ των οποίων μόνο οι 6 είναι μόνιμο προσωπικό). Κάτι που συνεπάγεται πως προκειμένου να βγει το πρόγραμμα καθημερινής 24ωρης λειτουργίας, οι συνάδελφοι υπερβάλλουν εαυτόν, προσπαθώντας να καλύψουν  τις ανάγκες τμημάτων καλύπτουν περάν της Μ/Γ κλινικής (την αίθουσα τοκετών, το σηπτικό και επειγόντων του μαιευτικού), πολλές φορές μάλιστα χωρίς καν να εφημερεύει ιατρός (περίπου 14 ημέρες τον μήνα είναι ακάλυπτες από ιατρό), λόγω και των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά κύριο λόγο είναι μονή η νυχτερινή βάρδια και καλύπτεται με υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού.

Πέραν των ανωτέρω, ιδιαιτέρως επιβαρυντικές ως προς την λειτουργία της κλινικής είναι: (1) ο ακατάλληλος χώρος των επειγόντων του μαιευτικού καθώς και (2) το υφιστάμενο πρωτόκολλο των διακομιδών που μεταξύ άλλων πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει ακάλυπτο από μαιευτικό προσωπικό η κλινική, διότι οι μαίες εξαναγκάζονται να συνοδεύσουν μαζί ιατρό (υπαίθρου ή ειδικευόμενου) το περιστατικό.

Παρόλες τις παρεμβάσεις μας εδώ και μήνες, από όταν έγιναν εντονότερα τα προβλήματα στην κλινική (επισυνάπτονται οι τελευταίες αναφορές της Προϊσταμένης της κλινικής καθώς και των υπεύθυνων ιατρών) και τις συναντήσεις με την Διοίκηση δεν έχει μετρηθεί το παραμικρό αποτέλεσμα στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, με αποτέλεσμα η κατάσταση και οι αντοχές των συναδέλφων να έχουν φτάσει πλέον στο απροχώρητο.

Θα θέλαμε, μετά και τη γνωστοποίηση όλων των ανωτέρω, να μας ενημερώσετε για την πορεία των νέων προσλήψεων, αλλά και για άλλα κατεπείγοντα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για την εύρυθμη λειτουργία της κλινικής.

 

     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                                                                          ΠΕΠΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content