Παραλία Παντελεήμονα | Η παραλία στην σκιά του Ολύμπου

Η παραλία Παντελεήμονα είναι παραθαλάσσιος οικισμός του δήμου Δίου – Ολύμπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μία από τις 16 συνολικά ακτές του νομού. Πρόκειται στην κυριολεξία για ένα στολίδι μέσα στις ακτές του Θερμαϊκού.

Ο άψογος συνδυασμός βουνού και θάλασσας σε όλο του το μεγαλείο. Απέχει 36 χλμ. από την Κατερίνη, 56 χλμ. από την Λάρισα και βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νομού. Αποτελεί καλοκαιρινή κατοικία των κατοίκων του Νέου Παντελεήμονα και θέρετρο αναψυχής, το οποίο κατακλύζεται από τουρίστες την περίοδο Μαΐου – Σεπτεμβρίου, ενώ τον χειμώνα σχεδόν ερημώνει. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κάστρο του Πλαταμώνα, σε έναν μικρό κολπίσκο, για αυτό και κατά καιρούς ονομάζεται και Κάστρο. Το μήκος των ακτών της παραλίας είναι 3 χλμ.

Κάθε χρόνο βραβεύεται με τη Γαλάζια Σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της καθαρότητας του νερού και της αμμουδερής ακτής της. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα και συγκαταλέγεται στις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδος. Δίπλα στη θάλασσα υπάρχουν πλάτανοι και λεύκες.

Ένα ποτάμι χύνεται στη θάλασσα τελειώνοντας έτσι το μακρύ ταξίδι του από τις πηγές του Ολύμπου. Σύμφωνα με τις τελευταίες αρχαιολογικές ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή, κατά τη διάρκεια της κατασκευής της σιδηροδρομικής σήραγγας κάτω από το κάστρο, βρέθηκαν ευρήματα της Προϊστορικής Εποχής και της Βυζαντινής Περιόδου, και τα οποία οδήγησαν τους αρχαιολόγους στο συμπέρασμα ότι εκεί αναπτύχθηκε η αρχαία πόλη Ηράκλεια. –

Κάντε Εγγραφή στο κανάλι πατώντας εδώ : https://bit.ly/3mDSXwF

Κάντε Εγγραφή στο Instagram πατώντας εδώ : https://bit.ly/32S0YWC

Κάντε Εγγραφή στο TikTok πατώντας εδώ : https://bit.ly/3Eq1sp9

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content