Περιφέρεια Στερεάς- Ευρυτανία: Ξεκινούν εργασίες βελτίωσης της οδού Ανιάδα – Βύθισμα – Ψιανά

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΝΙΑΔΑ – ΒΥΘΙΣΜΑ – ΨΙΑΝΑ (Α΄ ΦΑΣΗ)». Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού ύψους 300.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε και δημοπράτησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων βελτίωσης της προσβασιμότητας του υπάρχοντος δημοτικού δρόμου Ανιάδα – Βύθισμα – Ψιανά με την εκτέλεση εργασιών:

 Διαπλάτυνσης σε συνολικό μήκος 1 χιλιομέτρου περίπου, ώστε να αποκτήσει ο δρόμος ελάχιστο καθαρό πλάτος 5,50μ.
 Κατασκευής τεσσάρων τεχνικών έργων συγκέντρωσης και απορροής των όμβριων υδάτων, κρασπεδόρειθρων και τοίχων αντιστήριξης.
 Ασφαλτόστρωσης τμήματος του δημοτικού δρόμου σε μήκος 850 περίπου μέτρων.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Υλοποιούμε στην Ευρυτανία σειρά παρεμβάσεων βελτίωσης του οδικού δικτύου, για να είναι ασφαλείς οι μετακινήσεις των συμπολιτών μας και των επισκεπτών του τόπου. Βασική προϋπόθεση, που έχουμε θέσει είναι η υλοποίηση των οδικών έργων με την ελάχιστη δυνατή αλλοίωση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: «Με στόχο τα χωριά της Ευρυτανίας να αποκτήσουν άσφαλτο ξεκινάμε τις παρεμβάσεις μας για την βελτίωση της προσβασιμότητας του υπάρχοντος δημοτικού δρόμου Ανιάδα – Βύθισμα – Ψιανά. Με προσήλωση στο πρόγραμμά μας συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα που αίρουν την απομόνωση των χωριών μας και απαντούν σε χρόνια προβλήματα της περιοχής».

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content