Θήβα: Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για το Νέο Έτος

Την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024 διετελέσθη η καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία για το Νέο Έτος 2024 στον Μητροπολιτικό Ναό Θήβας (Κοίμηση της Θεοτόκου) χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ.κ. Γεώργιο.

Στην Δοξολογία παρέστησαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, ο Βουλευτής Νομού Βοιωτίας κ. Λευτέρης Κτιστάκης,  οι Αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Κοβάνης, κ. Γιώργος Παπασπύρου, κ. Βαγγέλης Ανδριανός, κ. Αποστόλης Δαγδελένης, κ. Παναγιώτης Νίκας και κ. Θωμάς Καταπόδης,  όπως επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Λουκία Θεοδώρου, κ. Γιώργος Ντασιώτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κώστας Βενιζέλος, κ. Παναγιώτης Χασάπης, ο Πρόεδρος  Κοινότητας Θήβας κ. Λευτέρης Κρεμμύδας αλλά και κ. Χρήστος Χρήστου εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

Το παρόν έδωσαν επίσης ο Συνταγματάρχης του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας, κ. Τρομπούκης Σωτήριος καθώς και ο εκπρόσωπος της 114 Πτέρυγας Μάχης, Αντισμήναρχος κ. Θωμάς Μάδης.

Στη συνέχεια τελέστηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αίθουσα Τελετών του Μητροπολιτικού Γραφείου Θηβών όπου η Χορωδία έψαλλε δοξαστικούς ύμνους και τραγούδησε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης έδωσε σε όλους τις εγκάρδιες πατρικές του ευχές για ένα έτος γεμάτο υγεία, αγάπη και αδελφοσύνη.

Κατόπιν, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γραφείου της Μητροπόλεως στη Θήβα, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα, παρουσία κληρικών, των τοπικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων φορέων, συνεργατών και πιστών.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λεβαδείας. Κατόπιν, στα Γραφεία της Μητροπόλεως τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του Μητροπολιτικού Ναού Λεβαδείας έψαλαν τα κάλαντα στο Σεβασμιώτατο. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά για το νέο έτος και τους πρόσφερε γλυκά και δώρα. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος στην Αίθουσα Τελετών της Μητροπόλεως ευλόγησε τη Βασιλόπιτα με την παρουσία κληρικών, των τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, συνεργατών και πλήθους κόσμου, καθώς και της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεβαδέων, που έψαλε τα κάλαντα.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την ευλογία της βασιλόπιτας και στη Λιβαδειά και στη Θήβα ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και το νέο έτος να είναι ευλογημένο, ειρηνικό, δημιουργικό, με αγάπη και ελπίδα. Μαζί με τη βασιλόπιτα ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους το Εγκόλπιο Ημερολόγιο 2024 της Ιεράς Μητροπόλεως, που φέτος είναι αφιερωμένο στα 1150 χρόνια  (874 μ.Χ. – 2024 μ.Χ.) από την ίδρυση του Ιερού Nαού της Παναγίας Σκριπούς στον Ορχομενό.

Related posts

Ο ποδηλατικός γύρος Ελλάδας περνάει από τη Θήβα

Θήβα: ΔΕΗ – Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας-Διαδρομή και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Παράκληση για τους μαθητές και τον αγώνα τους στις εξετάσεις στη Μεγάλη Παναγία Θηβών – ΙΝ Αγίου Δημητρίου: