Θήβα: Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας – κλοπές σε Τανάγρα, Θήβα και Ορχομενό

Συνελήφθησαν (2) άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας τα οποία ενέχονται στη διάπραξη ληστείας και κλοπών σε περιοχές της Βοιωτίας

 Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή της Θήβας

Εξιχνιάστηκαν συνολικά μία ληστεία, επτά κλοπές και μία απόπειρα κλοπής

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, υπερβαίνει τις (12.000) ευρώ

Κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, (2) μαχαίρια, μικροποσότητα ηρωίνης κ.α.


Από το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας συνελήφθησαν χθες (19-12-2023) το πρωί στην περιοχή της Θήβας δύο άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, τα οποία ενέχονται στη διάπραξη ληστείας και κλοπών σε περιοχές της Βοιωτίας (περιοχές Θηβών, Τανάγρας & Ορχομενού).

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε κατόπιν στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και οργανώθηκε από την Δ.Α. Βοιωτίας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Δ.Α. Βοιωτίας (Διμοιρία Υποστήριξης, Β΄Ο.Π.Κ.Ε, Β΄ Ο.Ε.Π.Τ.Α., ΔΙ.ΑΣ. Θηβών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών) και της Δ.Α. Ευβοίας (Διμοιρία Υποστήριξης, Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών μετά του συνοδού αυτού, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας).

Όπως προέκυψε από την πρόοδο της προανακριτικής διαδικασίας, τα μέλη της ομάδας από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, τουλάχιστον από τα τέλη Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την τέλεση κλοπών και ληστειών, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.  

Από την ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ορχομενού και Τανάγρας, διαπιστώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 24-09 έως και 10-12-2023, τα μέλη της ομάδας ενέχονται:

  • σε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στην οικία της,
  • σε (7) κλοπές από διάφορες επιχειρήσεις, οικίες, σταθμευμένα οχήματα και πεζής, καθώς και 
  • απόπειρας κλοπής από οικία.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δραστηριότητά τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εξαρτήματα οχημάτων κ.α., η αξία των οποίων υπερβαίνει τις (12.000) ευρώ. 

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν εντός αυτού και ομοίως κατασχέθηκαν (2) μαχαίρια με μήκη λάμας (11,5) και (7) εκατοστών αντίστοιχα.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του δεύτερου συλληφθέντα, πινακίδες κυκλοφορίας που ανήκουν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που επίσης χρησιμοποιούσαν κατά την εκτέλεση των παράνομων πράξεων τους, ενώ από την κατοχή του κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου. 

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις, καθώς και η ταυτοποίηση των λοιπών συνεργών – μελών της ομάδας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών. 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content