Θεσσαλία: Τα νεκρά ζώα σαπίζουν – Τα ζωντανά πεινούν

Στις λαϊκές πολλοί καταναλωτές δεν βρήκαν τον παραγωγό τους. Οι Θεσσαλοί όχι μόνο δεν έχουν προϊόντα να πουλήσουν, αλλά και δεν μπορούν να μετακινηθούν, αναφέρει το MEGA.

Το αρνί από 13,50 ευρώ στα 18 ευρώ. Είναι η εφιαλτική πρόβλεψη για την επομενη ημέρα στα κρεατικά.

Λάσπη και μούχλα

Το οδοιπορικό σοκάρει και σκορπάει τρόμο για την επόμενη ημέρα. Αγρότης καθαρίζει μπροστά στην κάμερα το καλαμπόκι, όμως η λάσπη πέρασε στο εσωτερικό.

Πάει για πέταμα η σοδειά, αλλά τα χρέη θα τρέχουν. Το γόνιμο έδαφος παρασύρθηκε ή καλύφθηκε από πέτρες, δεν υπάρχει πια τόπος να καλλιεργηθεί.

Απόγνωση στις κτηνοτροφικές μονάδες

Ο ΕΛΓΑ λέει «συγκεντρώστε τα ζωντανά για να τα καταμετρήσουμε και να αποζημιωθείτε» και οι κτηνοτρόφοι ζουν σκιές θρίλερ με τα σάπια κουφάρια. Εκσκαφείς έπιασαν δουλειά.

Αγωνία για να μην πεθάνουν ζώα από την ασιτία

Τα ζώα πνίγηκαν και οι ζωοτροφές καταστράφηκαν. Τώρα ο νέος εφιάλτης χτυπάει την πόρτα.

Τα ζώα τώρα, όσα γλίτωσαν, κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία.

Καταστροφές μαμούθ

Χιλιάδες νεκρά ζωα σε μία και μόνο μονάδα Το κοκτέιλ εκρηκτικό, με ζωοτροφές να είναι πανάκριβες, αλλά και να μην βρίσκονται και όταν βρεθούν να μην μπορεί να μεταφερθούν στην στάνη.

Οι καταστροφές αδιανόητες. Τα δάνεια που ήδη έχουν πάρει είναι θηλιά στον λαιμό τους.

Ο Daniel φέρνει και οικονομική καταιγίδα

Είναι η συνταγή της απόλυτης καταιγίδας και στα πορτοφόλια των καταναλωτων, με την ακρίβεια ήδη να έχει κάνει την εμφάνιση της, αν και σε αρκετές περιπτώσεις τα προς πώληση λαχανικά είχαν μαζευτεί από τα χωράφια πριν τον Daniel.

Οι αυξήσεις σε κρέατα και λαχανικά οφείλονται, θα πουν οι έμποροι, στο ότι η Θεσσαλία ήταν σε πολλές περιπτώσεις ο μεγαλύτερος τροφοδότης της αγοράς. Σχεδόν τα μισά τυριά έρχονται από εκεί, μεγάλες ποσότητες κρέατος αλλά και λαχανικών. Τώρα που η προσφορά μειώθηκε, αλλά η ζήτηση από τους καταναλωτές είναι σταθερή οι τιμές τσιμπάνε προς τα πάνω.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr