Αλλοιωμένα σχολικά γεύματα κίνδυνος για μαθητές – Δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία

Δεκάδες καταγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την ποιότητα των σχολικών γευμάτων χωρίς όμως να ληφθούν μέχρι σήμερα μέτρα φτάνοντας στο περιστατικό της Λαμίας που δεκάδες μαθητές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση. Τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ερευνούν την υπόθεση και θα προχωρήσουν σε ανακοινώσεις.

Από την στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό αμέσως κινητοποιηθηκε κλιμάκιο επιθεώρησης ΟΠΕΚΑ Λάρισας όπου παρέλαβε τα δείγματα και τα παρέδωσε στον επόπτη υγείας ώστε να ερευνηθεί και η εταιρεία και τα περιστατικα.

Ωστόσο οι καταγγελίες για την κακή ποιότητα των σχολικών γευμάτων είναι πολλές και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο κάποιες έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Πολλοί γονείς καταγγέλλουν την ποιότητα αλλά και τις συνθήκες που φυλάσσονται ενώ κάποιοι έχουν βρει έντομα και σκουλήκια.

Τον Νοέμβριο 2023 μητέρα μαθητή του δημοτικού σχολείου Γλυκής, βρήκε σκουλήκια στο σχολικό του γεύμα και προέβη σε καταγγελία.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η μητέρα, στο σχολικό γεύμα του 6χρονου γιου της, βρέθηκαν σκουλήκια. Τα σκουλήκια ήταν μέσα στις πένες ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας και λαχανικών που δόθηκαν ως σχολικό γεύμα στον 6χρονο μαθητή της Ηπείρου, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. Η μητέρα του κατήγγειλε το περιστατικό στο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και στη δημοτική αρχή.

Τον Ιανουάριο του 2024 η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χαλκιδέων είχε καταγγείλει αλλοιωμένα σχολικά γεύματα που διανεμήθηκαν στη Χαλκίδα. Γονείς κατήγγειλαν ότι τα επίμαχα γεύματα είχαν εμφανώς αλλοιωμένη όψη και εξέπεμπαν δυσάρεστη οσμή.

Μετά τις καταγγελίες των γονέων, με την υπόθεση ασχολήθηκε η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Χαλκιδέων. Υπέβαλε επίσημη καταγγελία στις Διευθύνσεις Υγείας και Κτηνιατρικής Εύβοιας.

Επίσης τον Ιανουάριο 2022 είχαν γίνει καταγγελίες από γονείς για ωμό κοτόπουλο σε σχολικά γεύματα της Ροδόπης.

Αρχικά να τονιστεί, ότι εντοπίστηκαν δύο θέματα από γονείς. Το ένα αφορούσε τα ωμά κοτόπουλα και το άλλο αφορούσε το θέμα αναγραφής παραγωγής σε φασολάδα και το άλλο το ωμό κοτόπουλο. Αναφορικά με το θέμα της παρασκευής της φασολάδας, πάνω στην συσκευασία αναγραφόταν ημερομηνία παρασκευής 22/12/2021, ενώ η φασολάδα έφτασε στα σχολεία στις 13 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος επεκτάθηκε το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 20 δήμους – από τους οποίους οι μισοί είναι στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

dnews

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr