Πενήντα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρούν για την Τουρκία

Πρόκειται για 7,5 τόνους φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό, περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, πάνες για τα μωρά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης

Ανθρωπιστική βοήθεια για την Τουρκία συγκέντρωσαν η περιφέρεια και οι δήμοι της Αττικής, αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και 50 φορτηγά αναχωρούν από το ΣΕΦ, για τη γειτονική χώρα που δοκιμάζεται μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Η ανθρωπιστική βοήθεια ξεπερνάει τους 50 τόνους. Πρόκειται για 7,5 τόνους φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό, περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, πάνες για τα μωρά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Το κονβόι αλληλεγγύης θα διασχίσει την Ελλάδα και θα φτάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου εκεί σε συνεννόηση που έχει προηγηθεί θα αποθέσουν το ανθρωπιστικό υλικό σε αποθήκες, προκειμένου να προωθηθεί στις δοκιμαζόμενες περιοχές της νότιας Τουρκίας.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας βρίσκεται ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αλλά και ο πρέσβης της Τουρκίας. Επικεφαλής αυτής της αποστολής είναι ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής πολιτικής προστασίας Βασίλης Κόκκαλης.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content