Πανηγύρισε ο υπό ανέγερση Ι.Ν. Αγίου Γρηγορίου στο Αγρίνιο

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Θεολόγου στον, υπό ανέγερση, πανηγυρίζοντα, ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης του Αγρινίου.

Στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού που τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 24ης Ιανουαρίου 2023, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους πιστών Χριστιανών, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή του μεγάλου Αγίου, που ανήκει στην χορεία των τριών Θεολόγων Αγίων της Εκκλησίας μας. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην μητέρα του Αγίου, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στην μετέπειτα πορεία του υιού της, λέγοντας, ότι τέτοιες μητέρες έχουν μεγάλη παρρησία στον Θεό και εκφράζουν την αγάπη του Θεού μέσα στον κόσμο. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ταπείνωση και την ευαισθησία του Αγίου, στην υπακοή που έδειχνε στην κλήση του Θεού και στο σπουδαίο θεολογικό έργο που μας κληροδότησε,

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr