Οδικοί Άξονες και Αναπτυξιακά Έργα: Το Όραμα του Φάνη Σπανού για τη Στερεά Ελλάδα

Ο περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, επισημαίνει την αναγκαιότητα της υλοποίησης έργων που θα συμβάλλουν στη διατήρηση των νέων στις τοπικές κοινωνίες. Ο ίδιος τονίζει τη σημασία του τουρισμού και των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ως κινητήριες δυνάμεις για τη βιωσιμότητα και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ενέργειες Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των προκλήσεων από φυσικά φαινόμενα και πυρκαγιές, η Περιφέρεια έχει προβεί σε αποκαταστάσεις υποδομών με σημαντικά έργα, ενώ παράλληλα εκπονείται ολιστικό σχέδιο για την πλήρη ανάταξη των πληγεισών περιοχών.

Οδικές Υποδομές και Βελτίωση Επικοινωνίας

Η ολοκλήρωση κρίσιμων οδικών έργων, όπως τα τμήματα Λαμία-Ξυνιάδα του Ε65 και Λαμία-Καρπενήσι, θα ενισχύσει την επικοινωνία εντός της περιφέρειας και θα αναβαθμίσει την προσβασιμότητα σε σημαντικούς προορισμούς.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Βιωσιμότητα

Η εφαρμογή πρωτοβουλιών για την υιοθέτηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε αγροτικές περιοχές, υποστηρίζει τη μείωση του ενεργειακού κόστους και ενισχύει την παραγωγικότητα των αγροτών.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content