Υλικά
½ κιλό μελιτζάνες μακρόστενες
½ κιλό κολοκυθάκια
6 πιπεριές Φλωρίνης
200ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
200γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας βασιλικό χοντροκομμένο
250γρ. γιαούρτι
2 αβγά
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βήμα 1
Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Κόβετε όλα τα λαχανικά σε λωρίδες και τα τηγανίζετε χωρίς να τα αλευρώσετε.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Σοτάρετε τον κιμά ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε και την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 15-20 λεπτά.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Απλώνετε τις φέτες μελιτζάνας στη φόρμα και τις πασπαλίζετε με το 1/3 του κιμά. Βάζετε από πάνω τα κολοκύθια και πασπαλίζετε με 1/3 του κιμά. Τέλος, βάζετε τις πιπεριές και ρίχνετε τον υπόλοιπο κιμά. Ρίχνετε τον χονδροκομμένο βασιλικό.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τα αβγά και την παρμεζάνα. Καλύπτετε το μουσακά με το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb
olivemagazine