Ηλίας Τραμπάκουλος: Οδεύει προς κλείσιμο και η ΔΕΥΑΘ

ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ Η ΔΕΥΑΘ

ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ …

 

Μετά το κλείσιμο του ΔΟΘ, της ΔΗΚΕΘ και των σχολικών επιτροπών ήρθε η ώρα της ΔΕΥΑΘ.

Και μπορεί να γκρινιάζουμε- και δικαίως- για το ακριβό νερό στη Θήβα ή τις συνεχείς διακοπές νερού στην Αλυκή  αλλά αυτό που φαίνεται να έρχεται με τον  “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” στο νερό δε μπορεί να περιγραφεί.

Στην ενημέρωση που μας είχε κάνει ο Δήμαρχος Θηβαίων δεν έκρυψε την ανησυχία  για τις πιθανές συγχωνεύσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης. Πιθανά να δημιουργηθεί μία εταιρεία ύδρευσης ανά περιφέρεια ή ανά 2-3 περιφερειακές ενότητες.

Η κυβέρνηση έχει κατά νου της- πέρα από τις συνενώσεις- την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ της χώρας και των δημοτικών υπηρεσιών ύδρευσης. Επιθυμεί διακαώς να δημιουργήσει  αγορά για το νερό και υλοποίηση έργων μέσω ΣΔΙΤ.  Όμως, το ζήτημα πρόσβασης του πολίτη στο αγαθό του νερού, σε υψηλή ποιότητα και χαμηλές τιμές  πρέπει να γίνεται με δημόσιο έλεγχο και όχι με ολιγοπώλια και κερδοσκοπικές πρακτικές.

Θέλουν τάχατες να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις ενώ όλα τα τελευταία χρόνια έκαναν τα πάντα για να τις βουλιάξουν. Το ζήσαμε και το συζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων αλλά και στις συναντήσεις που προκαλέσαμε ως δημοτική παράταξη με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΘ την 4ετία που μας πέρασε. Προτείναμε προσλήψεις  προσωπικού απέναντι στις πολλές αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων ή μετακινήσεων προσωπικού. Πόρτες ερμητικά κλειστές από την πολιτεία. Προτάθηκαν οικονομικές ενισχύσεις ως αντίβαρο στο ενεργειακό κόστος . Υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν.

    Είναι καιρός η αυτοδιοίκηση να ενηλικιωθεί και να δείξει το πολιτικό της ανάστημα απέναντι στο σχέδιο της κυβέρνησης. Μαζί  με τους εργαζόμενους και τους πολίτες οι δημοτικές αρχές οφείλουν να κινητοποιηθούν σε ένα σχέδιο που θα ωφελήσει τους πολίτες και όχι μόνο κάποιους εργολάβους.

 

ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Βοιωτίας

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content