Γιορτή Συλλόγου Βλάχικου Γάμου στη Θήβα: Παραδοσιακή Κοπή Πίτας με Άρωμα Χορού και Κεφιού – “Προθέρμανση του εθίμου” (φώτο)

Ο Παραδοσιακός Σύλλογος  Βλάχικου γάμου στη Θήβα έζησε μια μοναδική στιγμή χθες 5η Φεβρουαρίου, καθώς πραγματοποίησε την ετήσια τελετή κοπής πίτας στο κέντρο Μπαρμπαγιάννης  Μία εκδήλωση με “άρωμα” βλάχικου γάμου, μία εκδήλωση “προθέρμανση” για το καρναβαλίστικο αυτό έθιμο το οποίο έχει βαθιά τις ρίζες του στην πόλη μας. Ένα έθιμο το οποίο είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικό τον χορό, τα νταούλια και το κέφι.

 

Το κοσμικό κέντρο γέμισε από κόσμο, από βλάχους και μη. Από μορφές πρότυπα του βλάχικου μας γάμου αλλά και από νεότερες γενιές οι οποίες είναι συνεχιστές αυτού του εθίμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο  Δήμαρχος Θήβας, κ. Αναστασίου, οι Αντιδήμαρχοι κ.Δαγδελένης, κ Ανδριανός, κ. Νίκας, ο  κ. Καταπόδης.

Ο Δημ. Σύμβουλος και αντιπρόεδρος επιμελητηρίου Βοιωτίας κ.  Στάικος, ο Δημ. Σύμβουλος  κ. Σαμιώτης.. Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κυρία Μαγούλά,  η κ. Φανή Παπαθωμά και ο κ.Ντασιώτης εκπροσώπησαν την περιφέρεια, οι βουλευτές μας κ. Κτιστάκης κ. Μουλκιώτης  καθώς και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων.

Ο Βλάχικος γάμος, με το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) ανανεωμένο και με νέο πρόεδρο τον Στέλιο Μπεκρή, αντλεί ενέργεια από νέους ανθρώπους που έχουν αναλάβει την ευθύνη να προχωρήσουν στα χνάρια των ιδρυτών, διατηρώντας ζωντανό ένα τόσο ξεχωριστό έθιμο.

Νέοι άνθρωποι που  τους παραδόθηκε η σκυτάλη ώστε να συνεχίσουν αυτό το μοναδικό έθιμο με όρεξη και αγάπη και να φανούν αντάξιοι των ιδρυτών τους.

Μία βραδιά με φαγητό, ποτό, κέφι και πολύ χορό. Πολλές ώρες χορού, με νταούλια και τους Βλάχους μας να είναι έτοιμοι για μία ακόμα υπέροχη χρονιά με το έθιμό μας.

Και του χρόνου να είστε καλά, Και του χρόνου στο μέτρο, η ευχή των Βλάχων.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το e-sterea και σύντομα θα δημοσιευθεί και βίντεο από όλη την εκδήλωση και από το ξέφρενο γλέντι των Βλάχων μας.  Το φωτογραφικό υλικό θα ανανεωθεί

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content