Εκδικάστηκε στο Εφετείο η υπόθεση ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής Λιβανάτων

Εκδικάστηκε στο Εφετείο η υπόθεση ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής Λιβανάτων

Εκδικάστηκε στο Εφετείο Λαμίας σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής των Λιβανατών. Το δικαστήριο δέχτηκε τις ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων, την στιγμή μάλιστα που δεν έχουν κλείσει οι παράνομες συνδέσεις λυμάτων και τους επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης ενός χρόνου.

Όπως είναι γνωστό η υπόθεση έχει λάβει ιδιαίτερες διαστάσεις, λόγω της κρισιμότητας του προβλήματος. Εκτιμούμε ότι είναι σε εξέλιξη όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την αντιμετώπιση του. Ως Κίνηση Πολιτών, έχοντας το δίκιο και το νόμο με το μέρος μας και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, επαναλαμβάνουμε ότι όσο οι συνδέσεις αυτές παραμένουν ανοιχτές, το πρόβλημα της ρύπανσης της θάλασσας και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος θα υπάρχει. Η βασική ευθύνη παραμένει στους παρανομούντες πολίτες και στην Δημοτική Αρχή η οποία, δυστυχώς, παρακολουθεί το πρόβλημα ως θεατής αφήνοντας τους πολίτες «να βγάλουν το φίδι από την τρύπα» με αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις και με προσωπικό κόστος.

Παρακολουθούμε τα γεγονότα και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες σε μια προσπάθεια να σταματήσει η ρύπανση και η υποβάθμιση της θαλάσσιας περιοχής, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι με διάφορα τερτίπια να αποδείξουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

Το περιβάλλον είναι πηγή ζωής για όλους. Είναι ευθύνη όλων και όχι των άλλων. Είναι το θεμέλιο που στηρίζεται ο Ανθρώπινος Πολιτισμός.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content