Δήμος Θηβαίων: Τιμητικό Αφιέρωμα στον Μαέστρο μας Σπύρο Θεοδώρου

Τιμητικό Αφιέρωμα στον Μαέστρο μας Σπύρο Θεοδώρου – 5 χρόνια από τον θάνατό του

Ο Δήμος Θηβαίων διοργάνωσε τιμητικό αφιέρωμα στον Αρχιμουσικό Σπύρο Θεοδώρου το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων (αίθουσα Αλέξανδρος Κοφίνης) για τα πέντε χρόνια από τον θάνατό του σπουδαίου μαέστρου.

Ομιλητής και συντονιστής του αφιερώματος ήταν ο Φιλόλογος, κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου. Συμμετείχαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Θηβαίων.

Συγκινητική η παρουσία της κόρης του Αρχιμουσικού, Ελένης Θεοδώρου όπως και πλήθος κόσμου που τίμησαν την εκδήλωση.

Ο Σπύρος Θεοδώρου μια εμβληματική μορφή του Πολιτισμού για την Θήβα αλλά και για ολόκληρη την χώρα, γεννήθηκε τον Μάιο του 1936 και οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες δεν περιορίστηκαν μόνο στη Μουσική αλλά και τη Ζωγραφική. Στην περίοδο της Ιταλικής Κατοχής, όσο δύσκολες κι αν ήταν οι συνθήκες γεννήθηκαν μέσα του τα πρώτα ψήγματα για το ενδιαφέρον του στη μουσική τα οποία με τον καιρό χάραξαν μια πλούσια και πολύ δημιουργική πορεία ζωής. Σπουδαίοι μέντορες και σημαντικές συνεργασίες διαμόρφωσαν την καλλιτεχνική του πορεία.

Ο αείμνηστος αρχιμουσικός Σπύρος Θεοδώρου ενώ είχε όλα τα φόντα για να διανθίσει την καριέρα του διεθνώς, αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι στην γενέτειρα του τη Θήβα, την οποία αγάπησε αληθινά και πρόσφερε σε αυτή τα μέγιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θηβαίων,κ. Γιώργος Αναστασίου, συμπληρώνοντας ότι ο αείμνηστος μαέστρος αποτελεί πολύτιμο πολιτιστικό κεφάλαιο για τον τόπο.

 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content