Απόκριες στη Χαλκίδα – βίντεο

Γεμάτη χρώμα, κέφι και πλήθος κόσμου η παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων στη Χαλκίδα.🎊

Σε ένα «τρελό» Αποκριάτικο πάρτι συμμετείχαν χθες, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Χαλκιδέων, με την παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων να ξεσηκώνει όλη την Χαλκίδα.
Ο παρουσιαστής του Καρναβαλιού Θανάσης Πασσάς, έδωσε το έναυσμα και με εκκίνηση το Κόκκινο Σπίτι, η παρέλαση ξεκίνησε με τα Κ.Δ.Α.Π μεΑ του Δήμου και τη συμμετοχή εκατοντάδων μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών από σχολεία, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, φροντιστήρια, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με πολύχρωμες και ευρηματικές στολές, χιούμορ και πρωτοτυπία, χορεύοντας, δίνοντας τον αποκριάτικο παλμό και γεμίζοντας με χαρά και φως την «πλημμυρισμένη» από κόσμο παραλία της Χαλκίδας.
Το πάρτι συνεχίστηκε στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας με τις «πολύχρωμες προσφορές» και την πλατεία πίσω από τα Δικαστήρια, με τους ΜΑΝΤΑΡΑ, να ξεσηκώνουν μουσικά όλο τον κόσμο.
Το Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας 2024 ολοκληρώνεται σήμερα, μετά τις 19:00 το απόγευμα, με υπερθέαμα στον Ευβοϊκό κόλπο και πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Εύριπο.

Ο Εύριπος, ο οικοδεσπότης της Χαλκίδας για χιλιάδες χρόνια, συστήθηκε στους δεκάδες χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες που ήταν συγκεντρωμένοι στην παραλία, παρουσιάζοντας το μοναδικό παλιρροϊκό του φαινόμενο και καλώντας όλους να τον ακολουθήσουν σε μια ιστορία που ήθελε να διηγηθεί.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Αυτή της Νηρηίδας νύμφης, της Αρέθουσας, που κοσμεί για αιώνες την είσοδο της πόλης μας.

🔹Την όμορφη Αρέθουσα, την αγάπησε ο Αλφειός, μαγεύτηκε από το τραγούδι της και την κυνήγησε.

Εκείνη όμως φοβήθηκε και η προστάτιδα της θεά Άρτεμις την μεταμόρφωσε σε πηγή, πλούσια σε γάργαρο νερό. Όμως και ο Δίας, για να βοηθήσει τον πληγωμένο και γεμάτο δάκρυα Αλφειό, τον μεταμόρφωσε σε ποταμό, για να μπορέσουν τελικά να συναντηθούν τα νερά τους και να ενωθούν για πάντα, με τη δύναμη της αγάπης.

Ο Εύριπος έπρεπε να αποχωρήσει, γιατί από ώρα τον καλούσε η Σελήνη και μας αποχαιρέτησε με στίχους του Σκαρίμπα και την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει με την επόμενη ιστορία του.

Το υπερθέαμα στη θάλασσα, από την τελετή λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2024 «Στα ίχνη του Ευρίπου» σε 3.10 λεπτά. Videography: AT Photography

 

 

 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content