Σύγχρονο Μουσείο Ευρίπου και “smart lockers” στη Στερεά Ελλάδα

Σύγχρονο Μουσείο Ευρίπου και “smart lockers” εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία) και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.

 

Προ ημερήσιας διάταξης και με αφορμή σχετική επερώτηση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ενημέρωσε το σώμα για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, όπως και για το περιεχόμενο των συναντήσεων εργασίας που είχε με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ώστε να προετοιμαστούν εγκαίρως άπαντες για την αντιπυρική περίοδο.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης:

  • Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ 77 (ΤΜΗΜΑ ΨΑΧΝΑ – ΠΑΓΩΝΤΑ)», «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ», «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ «ΣΚΥΡΟΣ – ΛΙΝΑΡΙΑ».
  • Υπερψηφίστηκαν η 2η Τροποποίηση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έως το α’ τρίμηνο 2024.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας προχώρησε σε τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2024, προκειμένου να ενταχθούν νέα έργα, όπως τα ακόλουθα:

  • «ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΗ – ΜΟΥΣΕΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΕΥΒΟΪΚΟ ΤΕΤΑΡΤΟΚΥΚΛΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ», προϋπολογισμού 85.000 ευρώ.
  • «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ STEM (ROBO FESTIVAL)» στην Π.Ε. Βοιωτίας, προϋπολογισμού 12.500 ευρώ.
  • «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΣΙΜΕΝΤΑΥΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
  • «ΑΝΟΡΥΞΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ Δ.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
  • «ΠIΛOTIKH EΦAPMOΓH ANEΠAΦHΣ ΠAPAΔOΣHΣ/ΠAPAΛABHΣ EΓΓPAΦΩN ME TH XPHΣH ΘYPIΔAΣ (smart lockers)», προϋπολογισμού 37.200 ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Κάναμε σήμερα ένα πρώτο, αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία “Σύγχρονου Μουσείου Ευρίπου”, αλλά και για την πιλοτική εφαρμογή των “smart lockers”. Μιας καινοτόμου υπηρεσίας, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δίνει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών πέραν του ωραρίου εργασίας και δίχως αναμονή. Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού μας συμβουλίου, εγκρίθηκε επίσης η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για να ενταχθούν και να υλοποιηθούν νέα έργα. Ενημερώσαμε παράλληλα, τους Περιφερειακούς Συμβούλους για προπαρασκευαστικές συναντήσεις και ενέργειες που έχουμε ήδη κάνει, ώστε να είναι άπαντες -από το αρμόδιο Υπουργείο ως τους Δήμους και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες- έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο».

 

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Λουκία Θεοδώρου τόνισε: «Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση μας με την ψήφιση όλων των θεμάτων της ημερησίας διάταξης και με τη συζήτηση των επερωτήσεων που έθεσαν συνάδελφοι όλων των παρατάξεων, αλλά και με δυο ψηφίσματα, από την παράταξη “Πατρίδα μας η Στερεά” εκ των οποίων εγκρίθηκε ένα από το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα τον ελλιμενισμό του αντιτορπιλικού «Βέλος» στο λιμάνι της Κύμης. Με τις ευχές μου προς όλους τους συναδέλφους και τους Στερεοελλαδίτες για Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση». 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content