Απάντηση Δημάρχου Λεβαδέων κ. Δημήτρη Κ. Καραμάνη στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας σε σχέση με τον δημοσιογράφο – μέλος σας, ο οποίος μίλησε για «κλειστά μικρόφωνα» και αδιαφανείς διαδικασίες – ενώ ήταν ο ίδιος παρών – στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε με την απόλυτη τήρηση αυτών που προβλέπονται από το Ν. 5056/2023 και χωρίς η αντιπολίτευση να διαμαρτυρηθεί για οτιδήποτε παράτυπο, σας κάνουμε γνωστό ότι ούτε τα μικρόφωνα ήταν κλειστά, ούτε κάποια αδιαφανής διαδικασία υπήρξε, όπως άλλωστε αποδεικνύεται περίτρανα από την καταγραφή της συνεδρίασης της 6ης Μαρτίου 2024, η οποία βρίσκεται στο youtube, αλλά και στα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης.

Σας κάνουμε γνωστό επίσης ότι δεν θα παραιτηθούμε από το δημοκρατικό μας δικαίωμα να έχουμε την δική μας άποψη για τα γεγονότα, τα οποία είναι άλλωστε καταγεγραμμένα και να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψη αυτή.

Η ελευθερία του λόγου σε μια δημοκρατία, επιτάσσει να εκφράζονται ελεύθερα οι δημοσιογράφοι, όπως άλλωστε έγινε, αλλά να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του και ο οποιοσδήποτε άλλος επί των απόψεών τους.

Η ελεύθερη έκφραση της άποψης αποτελεί δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο ορισμένων και φυσικά είναι δικαίωμα και των αιρετών.

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για καμία προσπάθεια φίμωσης, αλλά για τοποθέτηση και έκφραση άποψης επί συγκεκριμένου δημοσιεύματος και αποκατάστασης της αλήθειας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση.

 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content