1η Σύσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ.Ντασιώτη για την Κωπαϊδα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΠΑΙΔΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2024, η πρώτη σύσκεψη με αντικείμενο την Κωπαΐδα, που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Γεώργιος Π. Ντασιώτης στο Διοικητήριο στη Λιβαδειά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι, Αλιάρτου – Θεσπιέων Αραπίτσας Γεώργιος, Ορχομενού Τζαβάρας Γεώργιος, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και συνεργάτες τους, τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. και οι υπεύθυνοι διαχειριστές της άρδευσης και συντήρησης των αντλιοστασίων του κάμπου.

Τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κτήματος και δόθηκαν απαντήσεις, καθώς επίσης καθορίστηκαν και οι επόμενες ενέργειες που απαιτούνται από όλες τις πλευρές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Π. Ντασιώτης, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε, “… Συγκάλεσα σήμερα αυτή τη σύσκεψη με τους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους, προκειμένου να θέσουμε στο τραπέζι, εγκαίρως, όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν στο Κωπαϊδικό πεδίο. Οι άνθρωποι που μας ενημέρωσαν, έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης και η επιθυμία, τόσο του Περιφερειάρχη, Φάνη Σπανού, όσο και η δική μου, είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να γνωρίζουμε τα πραγματικά δεδομένα προκειμένου η συνεργασία μας να είναι αποδοτική.

Έχοντας υπόψη την άνυδρη περίοδο που διανύουμε και τη χαμηλή στάθμη όλων των ταμιευτήρων, συμφωνήσαμε πως το επίπεδο της συνεργασίας μας πρέπει να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο για να είμαστε χρήσιμοι.

Τα αντλιοστάσια του κάμπου, μέχρι την έναρξη της αρδευτικής περιόδου θα είναι ετοιμοπόλεμα, καθώς και η εγκατάσταση παροχής νερού από το Μόρνο. Δυσκολίες φαίνεται να αντιμετωπίζουμε με το πλωτό αντλιοστάσιο της Υλίκης και όλες μας οι δυνάμεις στρέφονται στην επίλυσή τους και στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων.

Για τη βελτίωση της οδοποιίας συμφωνήσαμε σε συνέργειες που θα αποδώσουν καλά αποτελέσματα.

Παρόμοιες συσκέψεις θα επαναληφθούν με τους ίδιους, αλλά και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να βρούμε όλοι κοινό βηματισμό σε κοινά προβλήματα”

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content