Ξεριζωμένοι: Πλούσια τα συναισθήματα στην υπέροχη εκδήλωση του Συλλόγου ΛΑΪΟΣ – φώτο

Ξεριζωμένοι: Πλούσια τα συναισθήματα με την υπέροχη εκδήλωση του Συλλόγου ΛΑΪΟΣ

Με πολύ επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση “Ξεριζωμένοι” που όλοι περιμέναμε, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θήβας ΛΑΪΟ στο Θέατρο Μοσχοποδίου.

Η ιστορία μιας γυναίκας από τον Πόντο, με Ρίζες από την Καππαδοκία, όπου τα γεγονότα του 1919 την ανάγκασαν να ξε-ΡΙΖΩΘΕΙ από την πατρίδα της. Η ζωή την ταξίδεψε στη Σμύρνη και λίγα χρόνια μετά έφτασε στη Θήβα. Εκεί ΡΙΖΩΣΕ, συνδέθηκε με την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της,
αλλά δεν ξέχασε ποτέ…

Και εμείς δε θα ξεχάσουμε ποτέ γιατί κάτι τέτοιες εκδηλώσεις μας πάνε 100 χρόνια πίσω, ζούμε τον Ξεριζωμό, σα να είμαστε εκεί, μπαίνουμε στη θέση της γυναίκας από τον Πόντο.
Μάτια δάκρυσαν σε αυτή την μοναδική παράσταση, την τόσο καλά στημένη, με έναν Σύλλογο, τον Σύλλογο ΛΑΪΟ, με την τόσο μεγάλη ιστορία, με τόσα άτομα που μέρες σχεδίασαν και μας μάγεψαν αυτό το υπέροχο βράδυ.

Όποιος ήταν εκεί και παρακολούθησε την παράσταση μόνο μπορεί να νιώσει τον … ξεριζωμό.
Μια Μουσικοθεατρική – Χορευτική παράσταση που μας ταξίδεψε από τον Ελληνισμό της Ανατολής στην Ελλάδα του σήμερα…

Θα ήταν παράλειψη αν δεν δίναμε πολλά συγχαρητήρια στον ξεχωριστό χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Φρούσιο για την έμπνευση της παράστασης και τη διοργάνωση, διότι χωρίς τον κ.Φρούσιο θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί όλο αυτό το υπέροχο “έργο”.

Συγχαρητήρια και σε όλους όσους συμμετείχαν στην οργάνωση και υλοποίηση.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον Δημ. Τσομπανέλη

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr