Τριών Ιεραρχών: Τι ισχύει φέτος για τα σχολεία, για ποιους είναι αργία

Πολλά ερωτήματα φτάνουν  για το τι ισχύει φέτος στα σχολεία ανήμερα των Τριών Ιεραρχών. Θα είναι αργία ή οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στα σχολεία;

Από το 2020, με την απόφαση της τότε υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, έχει πάψει να αποτελεί σχολική αργία η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

Συνεπώς τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Εδώ και τρία χρόνια πραγματοποιούνται λίγες ώρες μάθημα και μετά υπάρχει ειδική εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης.

Ανήμερα της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα μπορούν να έχουν διάρκεια έως και δύο διδακτικές ώρες.

Τέλος, μπορεί να μην είναι αργία για τα σχολεία και τους μαθητές, αλλά ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών είναι αργία για φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content