ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ: “Το έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ θα το μάθει όλη η Ελλάδα”

Δεν θα μας κλείσετε το στόμα. 

Το έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ θα το μάθει όλη η Ελλάδα. 

Σε 5 ημέρες λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και η κυβέρνηση δεν έχει το σθένος να μας απαντήσει τι θα γίνει.

Η μη ανανέωση τους θα είναι η αφετηρία για το Γολγοθά 850 οικογενειών και το μαρασμό των περιοχών γύρω από την ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες που έχουν φέρει τον αναβρασμό στις τοπικές κοινωνίες γύρω από την ΛΑΡΚΟ, προετοιμάζουμε την

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για την μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 28 Μάρτιου 2024 στις 17.00, σήμερα, με σεβασμό στην εθνική εορτή, πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις στις παρελάσεις των πόλεων και των χωριών της Στερεάς όπως Λαμία, Αταλάντη, Μαλεσίνα, Μαρτίνο, Ακραίφνιο, Λάρυμνα.

Στην Λαμία, όπου στους επίσημους παρευρισκόταν οι εισηγητές του σχεδίου του κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ κ. Σταϊκούρας και ο κ. Οικονόμου, είχαν δώσει εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να μας παρακολουθούν και να μην μας επιτρέψουν να μπούμε στο χώρο της παρέλασης ούτε και στο τελείωμα της.

Η παρέλαση είχε τελειώσει, ο κόσμος είχε μπει στον δρόμο και οι αστυνομικές δυνάμεις έσπρωχναν βίαια όποιον είχε αυτοκόλλητο που αναγράφεται «όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ».

Ότι και να κάνουν στην κυβέρνηση, δεν μπορούν να κρύψουν από την κοινή γνώμη ότι το σχέδιο της στην ΛΑΡΚΟ στοίχησε 400 εκατομμύρια ευρώ, έφερε την απαξίωση της μοναδικής βιομηχανίας που παράγει νικέλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ερήμωση στις περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς, την οικονομική καταστροφή των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων κτλπ, έφερε ως αποτέλεσμα επενδύτη ή παλιατζή – σκραπατζή 

Δεν μας τρομάζει η καταστολή.

Αναμένουμε απαντήσεις. 

Εάν το σχέδιο τους για την ΛΑΡΚΟ ήταν 4 χρόνια να σπαταλήσουν χρήματα του λαού για να πουλήσουν ψεύτικα ωραία λόγια «ανάπτυξης» και τελικά να την χαρίσουν στην ΤΕΡΝΑ για να την κλείσει και να υφαρπάξει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την ισοπέδωση των εγκαταστάσεων και 20 δις προίκα ορυκτού πλούτου, πρόβλημα τους. 

Να ακυρώσουν τον διαγωνισμό. 

Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! 

Αγωνιζόμαστε για τις δουλειές μας, τις οικογένειες μας, τα χωριά, τις πόλεις και τις γειτονιές που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζούμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε. 

Προετοιμαζόμαστε για ακόμη μία μεγάλη μάχη. 

Ο αγώνας μας είναι ιερός, δίκαιος. 

Ενωμένοι θα κερδίσουμε. 

Χρόνια πολλά εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ 

Χρόνια πολλά Ρούμελη 

Χρόνια πολλά Ελλάδα 

Τροποποίηση προγράμματος:

Η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ έξω από το υπουργείο οικονομικών την Τρίτη 26/3, αναβάλλεται. Την Τρίτη 26/3 στις 16.00 μμ στο κοινοτικό κτίριο του Μαρτίνου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ και των σωματείων της Λοκρίδας με τον Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/3 στις 11.00 πμ στο υπουργείο οικονομικών.

Συνεχίζουμε…. 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ 

ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content