ΠΑΣΟΚ Θήβας για Πρωτοδικείο Θήβας και νέο Δικαστικό χάρτη

Ο Μητσοτάκης υποβάθμισε την Θήβα.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εισηγήθηκε ένα σχέδιο νόμου που συνιστούσε  παρέμβαση στον δικαστικό ΄χάρτη της χώρας. Χωρίς να έχει κάνει καμία διαβούλευση με τους δικηγορικούς συλλόγους, τους δικαστές, τους δικαστικούς υπαλλήλους και την Αυτοδιοίκηση. Διαβουλεύτηκε μόνο με τα κομματικά στελέχη της Ν.Δ, ανακοίνωσε τις αλλαγές αυτές στα πεζοδρόμια και επέβαλε, όπως αποδείχθηκε, βροντερό  σιωπητήριο.
Το ΠΑΣΟΚ –  Κίνημα Αλλαγής από την αρχή είχε εκδηλώσει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, διότι  δεν αφορούσε την γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης.  Αφορούσε όμως την fast track  εξυπηρέτηση επιχειρηματικών  συμφερόντων,  που εξυπηρετεί η Κυβέρνηση,  συμμορφούμενη στην έκθεση Πισσαρίδη και την Παγκόσμια Τράπεζα. Δεν αφορούσε την ουσία  της δικαιοσύνης. Διότι η γρήγορη απονομή δικαιοσύνης, σημαίνει εκσυγχρονισμός υποδομών, ψηφιοποίηση  και πρόσληψη προσωπικού,  τα οποία σήμερα είναι ανύπαρκτα.
Το ΠΑΣΟΚ –  Κίνημα Αλλαγής είχε από την αρχή, σταθερή άποψη  κατά του νομοσχεδίου. Είχε σταθερή θέση για δυο αυτόνομα Πρωτοδικεία στην Βοιωτία, λόγω ειδικών κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, όπως υπήρχε και η ομόφωνη απόφαση των φορέων.
Το ΠΑΣΟΚ –  Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Βουλή, αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και ο βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης  κατέθεσε τροπολογία για δυο αυτόνομα Πρωτοδικεία στην Π.Ε. Βοιωτίας.
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε δεκτή τη τροπολογία.
Η πλειοψηφία της ΝΔ ψήφισε υπερ  του νομοσχεδίου. Και ο βουλευτής κ. Λ. Κτιστάκις.
Η Τ.Ο ΠΑΣΟΚ –  Κίνημα Αλλαγής Θήβας επισημαίνει την αφωνία της Αυτοδιοίκησης, των στελεχών της ΝΔ και της Θήβας και της ΠΕ Βοιωτίας, που ακόμα είναι έκπληκτα με την ανακοίνωση του κου Βορίδη στα πεζοδρόμια της Λιβαδειάς. Ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας και η πλειοψηφία του Περ. Συμβουλίου  απόντες από την αρχή. Εκτός «εθιμοτυπικής παρουσίας» αρνήθηκαν να παρέμβουν και αγνόησαν τους αγώνες των φορέων της Θήβας για την αποκατάσταση της κανονικότητας, με την ύπαρξη αυτονόμων Πρωτοδικείων.
Έδειξαν υποδειγματική απραξία, για ένα από τα πιο σοβαρά θέματα της Βοιωτίας και της Θήβας, φοβούμενοι να ενοχλήσουν τους σχεδιασμούς και διαταράξουν τις σχέσεις τους με τον κ. Μητσοτάκη, ενώ και οι παραιτήσεις που ακούστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας ήταν απλά λόγια χωρίς ουσία.
Οι πολίτες της Θήβας δεν ανέχονται και δε τους αξίζει να ζουν σε υποβαθμισμένη  πόλη.
Η Θήβα, γνωρίζει πλέον αυτούς που έχουν την αποκλειστική  ευθύνη για την  νέα πραγματικότητα.
Ο θάνατος της Θήβας έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία.
Οι πολίτες παίρνουν πρωτοβουλίες.
Η Τ. Ο. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θήβας

Related posts

Παράκληση για τους μαθητές και τον αγώνα τους στις εξετάσεις στη Μεγάλη Παναγία Θηβών – ΙΝ Αγίου Δημητρίου:

Θήβα: Ένα υπέροχο “έργο” στον ΙΝ Αγίων Θεοδώρων

Ανακοίνωση εκτέλεσης έργων φυσικού αερίου σε κεντρικούς δρόμους της Θήβας