Όταν η Ζωή και η Μαρία ενώθηκαν μέσω της μοίρας τους

Από τις πλέον τραγικές μορφές στην απώλεια των δύο αδικοχαμένων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν οι γυναίκες τους , Ζωή και Μαρία, που ενώθηκαν μέσω της μοίρας ίσως με τον πιο βάναυσο τρόπο. Στάθηκαν και οι δύο όρθιες κρατώντας τις φωτογραφίες των συντρόφων τους, δίπλα στους πιλότους. Κάποια στιγμή ακούστηκαν και αυτές να λένε «αθάνατος» και «ψηλά», δείχνοντας τον ουρανό. Για μια στιγμή ενώθηκαν. Ήταν η στιγμή που το μοιραίο Φάντομ συνετρίβη στη θάλασσα ανοικτά της Ανδραβίδας. Και οι δυο τους έχασαν τους συντρόφους τους, το στήριγμά τους, μαζί και όλα τα όνειρα που έκαναν μαζί τους.

Η μία, σύντροφος του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα και η άλλη, αρραβωνιαστικιά του 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη κυβερνήτη του διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους.

Ο πιλότος από το Νευροκόπι και η λογοθεραπεύτρια γνωρίστηκαν πριν από περίπου 7 χρόνια στην Πάτρα, όταν λίγο διάστημα μετά την Σχολή Ικάρων εκείνος τοποθετήθηκε στην 338η Μοίρα, της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα. Η σύντροφος του Στάθη Τσιτλακίδη έφτασε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Νευροκοπίου κάποια στιγμή δεν άντεξε κατέρρευσε, μπροστά στον τάφο. Ήταν η ώρα που το άγημα απέδιδε τιμές στον αρραβωνιαστικό της. «Για τον ήρωά μου, καλό ταξίδι… Η Μαρία σου». Αυτά ήταν τα λόγια που γράφτηκαν στο στεφάνι με το οποίο θέλησε η νεαρή γυναίκα να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της.

tovima

Related posts

Παραλία Παντελεήμονα | Η παραλία στην σκιά του Ολύμπου

Πριν τη Σέντρα, με τον Δημήτρη Σοβατζή (18/5/2024)

11o Μουσικό Φεστιβάλ Αρβανίτσας: Παπακωνσταντίνου , Μάλαμας ανάμεσα στους καλλιτέχνες