Οι τρεις οδηγίες Μητσοτάκη προς τους υποψηφίους

Όχι τόσο για τα «συγχαρητήρια» ή για το προσωπικό του «ευχαριστώ» προς τα στελέχη που έδωσαν τη μάχη του σταυρού για την κάλπη της περασμένης Κυριακής, αλλά πρωτίστως για να εξηγηθεί ο οδικός χάρτης της ΝΔ καθ’ οδόν προς την 25η Ιουνίου συγκαλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε λίγες ώρες την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ είναι καθορισμένη για στις 19:30, λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία της Βουλής (του ενός 24ώρου).

Στην κομματική έδρα θα βρεθούν οι 146 εκλεγμένοι αλλά και όλοι οι υποψήφιοι της ΝΔ, δεδομένου ότι ο νέος αγώνας ξεκινά ήδη από την επόμενη μέρα, αφότου διαλυθεί η Βουλή.

Προηγήθηκαν άλλωστε το προηγούμενο τριήμερο στο ισόγειο του κτιρίου στην Πειραιώς… ταχύρρυθμα «φροντιστήρια» των γαλάζιων από τους επιτελείς του κόμματος και υπεύθυνους Οργανωτικού – Παύλος Μαρινάκης, Γιάννης Σμυρλής, Άκης Σκέρτσος, Νίκος Χαρδαλιάς, Στέλιος Κονταδάκης κ.ά.

Μητσοτάκης: «Δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι»

«Ίδια επίδοση»
Ο Μητσοτάκης, ξορκίζοντας τον εφησυχασμό των στελεχών του και τυχόν παρατεταμένα… γλέντια για την εκλογική νίκη της 21ης Μαΐου, θέλει ο ίδιος να θέσει τους υποψηφίους στην αφετηρία της νέας προεκλογικής σεζόν. Με κύριο ζητούμενο για τη ΝΔ να πετύχει στις 25 Ιουνίου «ίδια επίδοση» στα επίπεδα του 40% – αν όχι και μεγαλύτερη.

Στο πλαίσιο αυτό, η σημερινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ – που θα συνοδευτεί και από χαλαρή κουβέντα του ειδικά με τους πρωτοεκλεγέντες βουλευτές – θα περιλαμβάνει ευθέως ή εμμέσως τις οδηγίες προς… ναυτιλλομένους.

Η πρώτη εντολή συνοψίζεται στην φράση «δεν επαναπαύεται κανείς, τρέξτε από την αρχή». Η πρόκληση για τη ΝΔ είναι άλλωστε να πείσει τους ψηφοφόρους ότι το παιχνίδι δεν έχει κριθεί και ότι βασικό διακύβευμα είναι μια αυτοδύναμη, ισχυρή κυβέρνηση.

Η δεύτερη εντολή Μητσοτάκη προς τα στελέχη του αφορά τους τόνους που θα πρέπει να υιοθετήσουν ενώπιον των πολιτών. Ο ίδιος πάντως θα δώσει το στίγμα του από αύριο, καθώς ξεκινά περιοδείες με πρώτο σταθμό τον Δυτικό τομέα Αθήνας.

Ο ίδιος θέλει «πρακτικό λόγο», θετικό μήνυμα και ήπια συμπεριφορά, προς αποφυγή στραβοπατημάτων και υπερβολών, που θα απομάκρυναν τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους.

Το τρίτο σημείο στο οποίο στέκεται εντόνως ο Μητσοτάκης αφορά την ανάγκη οι γαλάζιοι με την κινητικότητά στις εκλογικές περιφέρειές τους να μετατοπίσουν την πολιτική συζήτηση από τις εξελίξεις στην αντιπολίτευση στις διακυβεύσεις και τις μεγάλες προκλήσεις για τη χώρα. «Ψηφίζουμε ποιος θα κυβερνήσει, όχι ποιος θα είναι στην αντιπολίτευση» όπως επιμένει.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content