Οι Μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς επισκέφθηκαν το Εργατικό Κέντρο της πόλης

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς την Πέμπτη  4 Απριλίου 2024 μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς της Γ΄Λυκείου  με ειδικότητα Οικονομίας , σε μία συνάντηση- ενημέρωση,  μετά από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών Ρεντίφη Ιωάννα και Παπαδοπούλου Ελένη, οι οποίες συνόδευσαν και τους μαθητές.

Οι αυριανοί εργαζόμενοι – αν και κάποιοι από τους μαθητές είναι ήδη εργαζόμενοι – , ενημερώθηκαν από τον  Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου σ. Κολιούση Κωνσταντίνο και την Αν. Γραμματέα σ. Νατάσα Τάτση για το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, για την ύπαρξη του Εργατικού Κέντρου, ενός Φορέα – δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση τοπικού χαρακτήρα,  για την δομή του  Εργατικού Κέντρου , τα κύτταρά του που είναι τα πρωτοβάθμια Σωματεία, για το έργο του,  που είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Το κοινωνικό έργο επίσης που επιτελεί μέσα από τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου, όπου φοιτούν σήμερα 35 μαθητές, του Κοινωνικού Ιατρείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου,  δίκτυα παροχής υπηρεσιών υγείας, σε συνεργασία με Ιδιώτες Γιατρούς, που  προσφέρουν δωρεάν επισκέψεις στα ιδιωτικά τους ιατρεία, σε άνεργους και ανασφάλιστους.

  Το Εργατικό  Κέντρο Λιβαδειάς  χαιρετίζει την πρωτοβουλία των καθηγητριών του ΕΠΑΛ και ευελπιστούμε να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλα Σχολεία, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι οι σημερινοί μαθητές είναι οι αυριανοί εργαζόμενοι.

                                                  Για       το       Δ.Σ.

                                         

               Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

    ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content