Μία ζεστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Συνοικισμό Θήβας

Μία λιτή αλλά ζεστή γιορτή στον Συνοικισμό της Θήβας εν όψη των εορτών αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν με δική τους πρωτοβουλία πολίτες της Θήβας οι οποίοι όπως φάνηκε , νοσταλγούν τα παιδικά τους χρόνια στο Συνοικισμό της πόλης. Η πρωτοβουλία ήταν του Γαβριήλ Γερονικολού η οποία σύμφωνα με τα δεδομένα άρεσε σε πολλούς

Λίγα στολίδια, λίγα φώτα, γλυκίσματα, κρασί αλλά πολύ αγάπη και ζεστασιά γέμισαν την πλατεία του συνοικισμού.

Το δέντρο , τα φωτάκια, τα εδέσματα, τα ποτά, η μουσική όλα προσφορά από τον κόσμο που παραβρέθηκε και έβαλε την ψυχή του ώστε να πραγματοποιηθεί μία γιορτή λίγο πριν την έλευση του νέου έτους. Και γιατί όχι να καθιερωθούν εκδηλώσεις σε αυτό τον φτωχό αλλά γεμάτο αναμνήσεις χώρο.

Πηγαδάκια, συζητήσεις, νοσταλγίες, ιστορίες παιδικών χρόνων, και η ελπίδα αυτή η όμορφη γιορτή να ενθαρρύνει τους πολίτες να συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής ώστε να ξαναζωντανέψει η φτωχική αλλά ζεστή γωνιά της Θήβας. Η “φωλιά” των Μικρασιατών

Η γιορτή αυτή έκλεισε με χορούς και πυροτεχνήματα

Πολλά ευχαριστήρια σε όσους συνέβαλαν και ιδιαιτέρως το ΑΤ Θήβας όπου με την παρουσία δύο αστυνομικών διασφάλισαν την τάξη.

Και του χρόνου να είστε καλά.

Χαρακτηριστικά έγραψε ο Δημήτρης Διακόπουλος…

“Σήμερα το απόγευμα έγινε κάτι πολύ σημαντικό για την γειτονιά μας, τον Συνοικισμό.

Με πρωτοβουλία τού συμπολίτη μας Γαβρηλου Γερονικολου, στην πλατεία τής συνοικίας μας, τής υποβαθμισμενης, στολίστηκε έστω και καθυστερημένα, το ΠΙΟ ΌΜΟΡΦΟ χριστουγεννιάτικο ΔΈΝΤΡΟ.

Δεν είχε πολλά στολίδια, ούτε φώτα, ούτε παιχνίδια αλλά είχε στα κλαδιά του πολύ αγάπη, νοσταλγία, ζεστασιά. Δεν άναψαν πολλά φώτα αλλά έλαμψε ή ψυχή των Μικρασιατων πού μαζευτήκαμε, κουβεντιάσουμε, θυμηθήκαμε και νοσταλγήσαμε τον Συνοικισμό των παλιών καλών ημερών.

Ήταν μία συνάντηση χωρίς προετοιμασία, αυθόρμητη και για αυτό θεωρώ ότι ήταν επιτυχημένη.

Ελπίζω να ήταν μόνο ή αρχή και η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη. Στην εκδήλωση ήμασταν αρκετοί και περιμένουμε ακόμα περισσότερους σε επόμενες εκδηλώσεις.

Έστω και για λίγο ο Συνοικισμος ζωντάνεψε απόψε.

Ελπίζουμε σε συνέχεια.

Κι επειδή Μικρασιατική συνάντηση δεν νοείται χωρίς χορό, άνοιξε και ο χορός και θυμηθήκαμε πολλά.

Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ για την πρωτοβουλία τον Γαβρηλο και όσους παραβρέθηκαν και καλώ όλους τους πατριώτες μας να συμμετέχουν σε επόμενες εκδηλώσεις.

Πολλές ευχές για εσάς και τις οικογένειές σας.

ΧΑΡΟΎΜΕΝΟ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ 2024.”

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content