Τελετή απόδοσης τιμής στον Επισμηναγό Κωστέα στο στρατόπεδο «Παπάγου»

Τελετή απόδοσης τιμής στον Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα στο στρατόπεδο «Παπάγου»

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων Παναγίας Παντάνασσας.

Σήμερα, Παρασκευή 29/12/2023, κατά την έπαρση της σημαίας (7.30 π.μ.), θα πραγματοποιηθεί στο στρατόπεδο «Παπάγου», παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, τελετή απόδοσης τιμής στον Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων Παναγίας Παντάνασσας. 

Σε εξέλιξεις έρευνα για τα αίτια της πτώσης 

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΑ, (Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας), το μαχητικό αεροσκάφος δεν διαθέτει «μαύρο κουτί», όπως τα πολιτικά αεροσκάφη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα αίτια της συντριβής αλλά και για να βγει το ασφαλές συμπέρασμα θα ασχοληθεί η επιτροπή διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έτσι το ερώτημα εάν υπήρξε μηχανική βλάβη στο αεροσκάφος ή εάν υπήρξε λάθος του χειριστή παραμένει άγνωστο έως τώρα. Ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν έναν περίεργο ήχο από το ένα από τα δυο αεροσκάφη που πετούσαν.

Το έργο της επιτροπής διερεύνησης, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, θα διαρκέσει πολύ καθώς υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες που τα μέλη της θα πρέπει να εξετάσουν για να καταλήξουν σε οριστικό συμπέρασμα για τα αίτια της πτώσης.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content