Καταγγελία ΕΝΙΒ για μετακινήσεις ιατρών από την Βοιωτία στην Άμφισσα

ΠΡΟΣ: Διοικητή 5ης ΥΠΕ, κο Σερέτη
ΟΕΝΓΕ
Κοινοπ.: Ιατρικοί Σύλλογοι Λιβαδειάς και Θήβας
Βουλευτές ν. Βοιωτίας

Το ΔΣ της ΕΝΙΒ καταγγέλει την απόφαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ να μετακινήσει με «εντέλλεσθε» 6 γενικούς ιατρούς από το Κ.Υ. Αλιάρτου και το Κ.Υ. Διστόμου στο Γ.Ν. Αμφισσας, προκειμένου να καλύψουν εφημερίες το μήνα Απρίλιο.

Εκτός από την απόφαση της συνέχισης του απαράδεκτου καθεστώτος της μετακίνησης γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από Κ.Υ. σε Κ.Υ., αξιοποιείται η γνωστή και καταδικαστέα πρακτική του «εντέλλεσθε», προκειμένου να μπαλώνονται οι τρύπες των δομών υγείας. Πεισματικά αρνούνται να ικανοποιήσουν το πάγιο αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών για ταυτόχρονη προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που θα έλυνε το πρόβλημα.

Μάλιστα η μετακίνηση, χωρίς την παραμικρή ευαισθησία και μέριμνα για την προσωπική και οικογενειακή κατάσταση ή για τυχόν θέματα υγείας του γιατρού που εξαναγκάζεται να μετακινηθεί, αφορά και μετακίνηση εκτός νομού!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι εν λόγω γενικοί γιατροί καλούνται να εφημερεύσουν ΟΧΙ μόνο στα ΤΕΠ του Γ.Ν. Άμφισσας (υπάρχει άραγε αυτόνομο τμήμα Τ.Ε.Π. ;), ΑΛΛΑ και στην Παθολογική Κλινική! Ο Διοικητής της 5Ης ΥΠΕ, δηλαδή, καλεί τους γιατρούς σε απροκάλυπτη και καθαρά αντιεπιστημονική αντιποίηση ειδικότητας!!! Φαίνεται πως είναι τόσο το άγχος του να φαίνονται μπαλωμένα τα κενά, που καταλήγει σε λογικές «βάλε ένα γιατρό, ανεξαρτήτως ειδικότητας, να βγάλει το φίδι από την τρύπα»…

Προφανώς, αποφάσεις σαν την ανωτέρω, προκαλούν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του συνόλου των γιατρών. Αντιβαίνει στο αίσθημα ευθύνης που έχουμε οι γιατροί απέναντι στους ασθενείς μας να προσφέρουμε όσο καλύτερες υπηρεσίες υγείας μπορούμε, χωρίς να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα υγείας τους με πρόχειρο ή ανορθολογικό τρόπο.

Καλούμε τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ να ανακαλέσει άμεσα τις ανωτέρω μετακινήσεις.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΛΛΕΣ ΑΝ.                           ΡΕΝΔΟΥΜΗ Ν.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content