Κακοκαιρία-Εξπρές με Βροχές και Αφρικανική Σκόνη Πλήττει τη Χώρα

Επικείμενη Κακοκαιρία

Μια νέα κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα τις επόμενες ώρες, φέρνοντας βροχές και καταιγίδες. Η κατάσταση επιδεινώνεται από τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, προσθέτοντας ένα στοιχείο αστάθειας στον ήδη ταραγμένο καιρό.

Χρονοδιάγραμμα και Πρόγνωση

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά το απόγευμα της Δευτέρας, επεκτεινόμενη στην υπόλοιπη χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Αττική αναμένεται να επηρεαστεί μέσα στη νύχτα προς Τρίτη, με την κατάσταση να βελτιώνεται το μεσημέρι της Τρίτης.

Μετεωρολογικές Προβλέψεις

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν έντονα καιρικά φαινόμενα, ειδικά στα δυτικά, με την κακοκαιρία να επεκτείνεται σταδιακά προς τα ανατολικά. Το βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί την κακοκαιρία έχει δημιουργηθεί στον Κόλπο του Λέοντα, ενώ οι νοτιάδες φέρνουν σκόνη από την Αφρική, αυξάνοντας την θερμοκρασία.

Περιοχές με Έντονα Φαινόμενα

Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία-Μακεδονία, τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Αναμενόμενες Θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε ευρύ φάσμα, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τοπικά τους 21-23 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη.

Συμβουλές και Προφυλάξεις

Οι πολίτες καλούνται να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να παραμείνουν ενημερωμένοι για τις εξελίξεις του καιρού.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content