«Η Δημοκρατία ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται», «Η Δημοκρατία δεν φοβάται κανέναν»

«Η Δημοκρατία ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται», «Η Δημοκρατία δεν φοβάται κανέναν»

ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΛΑΘΟΣ ΠΛΕΥΡΑ.

Οι αντιφασίστριες και αντιφασίστες της Λιβαδειάς αισθανόμαστε ικανοποίηση με την ακύρωση της απόφασης για την παραχώρηση δημόσιου χώρου (συνεδριακό κέντρο Χρ. Παλαιολόγος) σε ακροδεξιό κόμμα κατόπιν πιέσεων που ασκήθηκαν στον Δήμαρχο Λεβαδέων Δ. Καραμάνη. Διευκρινίζεται ότι ο Δήμαρχος δεν έκανε καμία ανακοίνωση, ως όφειλε για ποιο λόγο πήρε πίσω μια απόφαση που τόσο σθεναρά υπερασπίστηκε μια ημέρα πριν. Ο λαός της Λιβαδειάς, οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις και παρατάξεις, καθώς και το αντιφασιστικό κίνημα και τα σωματεία της πόλης, και αυτή τη φορά, έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα και επιβεβαίωσαν την δυναμική και έμπρακτη αντίθεση των πολιτών της πόλης σε κάθε είδους φασιστική, ρατσιστική και μισαλλόδοξη προπαγάνδα.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ» σε συνέντευξη στο Star Κεντρικής Ελλάδας δήλωσε ότι «η Δημοκρατία ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται». Δεν ξέρουμε ποια Δημοκρατία έχει στο μυαλό του ο καθένας, ΟΜΩΣ ξέρουμε ότι στην Δημοκρατία -μεταξύ άλλων- δεν χωράνε το ρατσιστικό μίσος, η ξενοφοβία, η μισαλλοδοξία, ο αντισημιτισμός και η ομοφοβία.

Διευκρινίζεται ότι στην απάντηση προς την επιστολή μας ο Δήμαρχος χρησιμοποίησε και αυτός την Δημοκρατία ως επιχείρημα για να στηρίξει το ακροδεξιό κόμμα. «Η Δημοκρατία δεν φοβάται κανέναν» μας είπε και έτσι είναι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι σε λάθος πλευρά. Η Δημοκρατία είναι ισχυρή και ο καθένας στις δημοκρατικές κοινωνίες κρίνεται από τα πεπραγμένα του.

Ωστόσο, δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς, όπως ήταν αναμενόμενο, το συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος απλά άλλαξε τόπο και μεταφέρεται στο Σινέ Φίλιππος, που βρέθηκε μετά από συνεννόηση με τον Δήμο(!), σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του εν λόγω κόμματος στη συνέντευξή του.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και ενώνουμε τις δυνάμεις στην συγκέντρωση που καλεί η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ την Κυριακή το πρωί στις 9 π.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως της Λιβαδειάς (Κεντρική πλατεία). Καλούμε τον λαό της Λιβαδειάς, εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, μαθητές, τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να συμμετέχουν στην συγκέντρωση. Καλούμε επίσης τον λαό της πόλης να είναι σε εγρήγορση ώστε να μην παραχωρήσουμε σπιθαμή τόπου σε όποιες ακροδεξιές, φασιστικές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες ρητορείες και να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε είδους φιέστας τους. Τέτοιες ιδέες δεν μπορούν να φωλιάσουν στην πόλη που οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές από το σαρωτικό πέρασμα του ναζισμού και φασισμού.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συμμετείχαν σε αυτή την δράση, όσα ΜΜΕ επικοινώνησαν τις θέσεις μας και τους εκατοντάδες φίλους που μετά την άνανδρη επίθεση και φίμωση όλων των μέσων κοινωνικών δικτύωσης που είχαμε δημιουργήσει, κοινοποίησαν τις επιστολές μας. Παράλληλα, όμως, εκφράζουμε την λύπη μας και την απογοήτευσή μας για την ηχηρή απουσία κάποιων πολιτικών κομμάτων, φορέων και σωματείων της πόλης μας που κάποτε θεωρούσαμε ότι είχαν θέση στον αγώνα κατά του φασισμού, του ρατσισμού και της ακροδεξιάς.

Τέλος, πληροφορούμαστε ότι την Δευτέρα 4/3 θα έρθει στην πόλη μας ο Βασίλης Στίγκας -πρόεδρος των «Σπαρτιατών»- όπου το πρωί θα έχει μια σειρά συναντήσεων με διάφορα σωματεία και φορείς της πόλης, ενώ το απόγευμα στις 19:00 θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης που από κοινού παρουσιάζουν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ο Δήμος Λεβαδέων και η «Αλλοτροπία – Λαϊκή Ακαδημία Γραμμάτων, Τεχνών και Παράδοσης» «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22, στο ισόγειο του εκθεσιακού χώρου Πηγών Κρύας «Νερόμυλος».

Αναρωτιόμαστε λοιπόν,

–          Τι θα κάνουν το πρωί οι φορείς και τα σωματεία της πόλης, θα συναντηθούν με τον αρχηγό των Σπαρτιατών;

–          Τι θα κάνουν το απόγευμα οι συντελεστές της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος, οι Βουλευτές του νομού, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης μας, που επίσης θα

παρευρίσκονται στα εγκαίνια της έκθεσης;

Ενώ, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα που έχουμε θέσει από την πρώτη μας ανακοίνωση:

–          Θα δούμε στις επερχόμενες εθνικές επετειακές εκδηλώσεις, όπως στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, πολιτικά πρόσωπα που έλκουν την ιδεολογία τους στο ναζισμό, τον φασισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία κάτι που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Τι θα κάνουν οι

βουλευτές του νομού, ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι;

Θεωρούμε ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε ως αντιφασιστικό κίνημα την προσπάθεια απομόνωσης των φασιστών στις πόλεις μας και στις γειτονιές μας, σε χώρους εργασίας και σε σχολεία, και παράλληλα να αγωνιζόμαστε ενάντια στις αιτίες που γεννούν και θρέφουν τον φασισμό, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.

 

 

Ο αγώνας συνεχίζεται

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ / ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ στη Λιβαδειά

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content