Σύλλογος εργαζομένων ΓΝ Λιβαδειάς -Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 01/05/2024

Σύλλογος εργαζομένων ΓΝ Λιβαδειάς -Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 01/05/2024 στις 10:30πμ στην κεντρική πλατεία

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά! 

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Μάη, 10:30 πμ στην κεντρική πλατεία

Η 1η Μάη είναι ημέρα πάλης, διεκδίκησης και διεθνιστικής αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου!

Με το σύνθημα «Η 1η Μάη δεν είναι αργία είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Φτάνει πια! Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» και στον απόηχο των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απριλίου, συνεχίζουμε δυναμικά στο εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς!

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, για να δυναμώσει η οργάνωση και η πάλη για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι στενά συνδεδεμένη και με τον αγώνα που δίνουμε οι εργαζόμενοι στην Υγεία για την στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, τόσο της σημερινής όσο και όσων κυβέρνησαν, στην Υγεία, ενάντια στην υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ με στόχο την ιδιωτικοποίηση του την αλλαγή του δημοσίου χαρακτήρα των νοσοκομείων και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας.

Δεν ανεχόμαστε πλέον να μην γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την άρτια και ασφαλή λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας. Δεν ανεχόμαστε πλέον η απαξίωση και η αποδόμηση του Ε.Σ.Υ να γίνεται το όχημα και το μέσον αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων παροχής υπηρεσιών υγείας.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου συστήματος Υγείας αγωνιζόμαστε μέσα στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στο πλευρό των ασθενών υπό δύσκολες συνθήκες, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης της υγείας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Τετάρτη 1η Μάη 2024, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά, ώρα 10:30π.μ., μαζί με άλλα σωματεία και φορείς της πόλης.

Διεκδικούμε δυναμικά:

  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • OXI στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), καταργήσεις, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια..
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

 

Στον δρόμο που χάραξαν οι εργάτες του Σικάγου, σε όλους εκείνους που επέλεξαν τον αγώνα από το να μείνουν «ήσυχοι» απέναντι στην καταπίεση και την εκμετάλλευση! 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                             ΠΕΠΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content