Έρευνα δείχνει πως μόνο το 27% των εργαζομένων έχει υγιή σχέση με τη δουλειά

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε η τεχνολογική εταιρεία HP. Η έρευνα έχει το όνομα  Workplace Relationship Index και διεξήχθη κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2023. Συμμετείχαν σε αυτήν 15.624 άτομα από 12 χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία και η Ινδία.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στην ανάλυση 50 πτυχών που καθορίζουν τη σχέση ενός εργαζόμενου με τη δουλειά του. Με βάση αυτές τις πτυχές κρίνεται πως το 27% των εργαζομένων που έχουν τη γνώση σαν κεφάλαιο νιώθουν ότι δεν έχουν υγιή σχέση με τη δουλειά τους. Στην Ιαπωνία το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 5% ενώ στην Ινδία στο 50%.

Συνολικά, σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων ανέφερε ότι είχε ανθυγιεινή σχέση με την εργασία του, ενώ το 41% ​​βρισκόταν σε αυτό που η έρευνα αποκάλεσε «ζώνη προσοχής» (watch-out zone).

Οι μισοί εργαζόμενοι απάντησαν πως λόγω της δουλειάς τους, οι προσωπικές τους σχέσεις με τους φίλους και την οικογένεια αντιμετωπίζουν προβλήματα. Το 59% των εργαζομένων δήλωσαν αρκετά κουρασμένοι για να κυνηγήσουν τα όνειρα τους.Επιπλέον, σχεδόν τα δύο τρίτα των εργαζομένων δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να ακολουθήσουν υγιεινή διατροφή, να ασκηθούν και να κάνουν καλό ύπνο.

Αξιοσημείωτο είναι πως το 83% των εργαζόμενων προθυμοποιείται να δεχτεί μείωση μισθού αρκεί να είναι ευχαριστημένοι από τη δουλειά τους.Έτσι οι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι να δώσουν το 13% του μισθού τους για να εργαστούν όπου θέλουν και όποτε θέλουν, και το 11% του μισθού τους για να εργαστούν κάπου με άνω του μέσου όρου εργασιακή δέσμευση.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content