Δήμος Τανάγρας: Επίθεση δέχτηκε η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στο Συμβούλιο Λογοδοσίας

Στιγμές που δεν αρμόζουν σε καμία περίπρωση στο περιβάλλον του Δημοτικού Συμβουλίου, έζησαν όσοι παρευρέθηκαν χθες στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε χθες στις 19:00 με την απουσία του Δημάρχου Τανάγρας, καθώς σύμφωνα με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρία Πινήτα – Στρατή Ευγενία, στο συμβούλιο δεν θα μπορούσαν να συζητηθούν τα θέματα που είχε θέσει η αντιπολίτευση καθώς είχαν πρωτοκολληθεί χωρίς τα ονόματα των εισηγητών.

Η Πρόεδρος του ΔΣ διάβασε το σχετικό νόμο, ο οποίος είναι ξεκάθαρος και αναφέρει ότι κάθε Δημοτικός Σύμβουλος μπορεί να υποβάλει έως 1 θέμα προς συζήτηση. Στην περίπτωση του Δήμου Τανάγρας, είχε υποβάλλει και τα 7 θέματα (είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο) ο επικεφαλής της μειοψηφίας, κύριος Νίκος Παπαϊωάννου.

Αν και η παράταξη του κύριου Παπαϊωάννου ζήτησε να γίνει παράληψη του λάθους, η Πρόεδρος του ΔΣ ήταν κάθετη ότι δεν μπορεί να μην τηρήσει τη διαδικασία όπως ακριβώς αναφερόταν από το νόμο. Σε αυτό το σημείο η κυρία Πινήτα δέχτηκε φραστική επίθεση από μέλη της παράταξης του κυρίου Παπαϊωάννου, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αν και η πρόταση της Προέδρου του ΔΣ ήταν να συζητηθεί το θέμα που νόμιμα είχα κατατεθεί και είχε όνομα εισηγητή, η αντιπολίτευση δεν δέχτηκε τη συγκεκριμένη πρόταση με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συνεδρίαση για την 1η Λογοδοσία του Δήμου Τανάγρας.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του ΔΣ του Δήμου Τανάγρας, καταγγέλει την πρόεδρο του ΔΣ για την αντιθεσιμή της συμπεριφορά και τον δήμαρχο που απουσίαση από τη διαδικασία για να αποφύγει -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Παπαϊωάννου σε δηλώσεις του- τις απαντήσεις σε κρίσιμα θέματα που αφορούν τον Δήμο Τανάγρας όπως το ΧΥΤΕΑ-ΧΥΤΒΑ που πρόκειται να κατασκευαστεί την περιοχή Κεραμιδέζα του Δήμου Τανάγρας.

Ο κύριος Περγάλιας από την άλλη καταγγέλει για λαϊκισμό τον επικεφαλή της μειοψηφίας του ΔΣ, καθώς η ακύρωση της λογοδοσίας έγινε με βάσει τις διατάξεις που ορίζει ο νόμος. Επιπλέον, έχει προγραμματίσει παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΒΑ, για το Σάββατο 30 Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα σε συμμετοχή του στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού που είχε ως κύριο θέμα την κατασκευή του ΧΥΤΕΑ-ΧΥΤΒΑ, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις επί του θέματος και να βρεθεί κοινή ημερομηνία για τη συγκέντρωση με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Τανάγρας.

Related posts

Ο ποδηλατικός γύρος Ελλάδας περνάει από τη Θήβα

3ο Sterea Run από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Στερεά Ελλάδα, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024