Χριστούγεννα στη Θήβα με τα «παιδιά του πολέμου» για τη Σοφία Βούλτεψη

Χριστούγεννα στη Θήβα με τα «παιδιά του πολέμου» για τη Σοφία Βούλτεψη

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφτηκε τη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο της Θήβας και μίλησε με τα παιδιά που πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο

Με τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στην Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο της Θήβας γιόρτασε τα Χριστούγεννα η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την Ένταξη, τους Ευάλωτους Πολίτες και τους Ασυνόδευτους Ανήλικους, Σοφία Βούλτεψη.

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο είχε τοποθετηθεί έξω από τις τάξεις όπου τα παιδιά κάνουν τα μαθήματά τους στο πλαίσιο του επιτυχημένου προγράμματος «Όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση», που χρηματοδοτείται μέσω του υπουργείου από την ΕΕ, σε συνεργασία με τη UNICEF και το οποίο στη Θήβα εκτελείται από τη SolidarityNow.

Τα παιδιά, μαζί με την κυρία Βούλτεψη και τον διοικητή της Δομής Χριστόφορο Ιγγλέση, κρέμασαν στο δέντρο τα στολίδια, δικές τους δημιουργίες, πρόσφεραν στην υφυπουργό γιορτινές κάρτες που είχαν φιλοτεχνήσει με πολλή αγάπη και πήραν τα δώρα τους από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Παναγιώτη Αγνιάδη και Αλέκο Στάικο.

Μια μέρα γιορτής που έφερε το πνεύμα των Χριστουγέννων σε όλη τη Δομή και κυρίως στα παιδιά που μιλούν ελληνικά και μαθαίνουν τα ελληνικά έθιμα χάρη στις αφοσιωμένες δασκάλες τους. Με τις ευχές για αγάπη και ειρήνη από τα «παιδιά του πολέμου» να περισσεύουν.

Επιπλέον, η κ. Βούλτεψη επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείου Θήβας, όπου ξεναγήθηκε από τη διευθύντρια Αλεξάνδρα Χαραμή. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μουσεία στη χώρα, το οποίο τα προσφυγόπουλα επισκέπτονται συχνά στο πλαίσιο της εξοικείωσής τους με την ελληνική μυθολογία, Ιστορία και πολιτισμό.

protothema

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content