Ανησυχία από τους σεισμολόγους για το σεισμικό τρίγωνο Εύβοιας – Θήβας – Αττικής!

Ανησυχητική είναι η σεισμική πυκνότητα που υπάρχει στη Νότια Εύβοια, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να βάζουν στο κάδρο της επιστημονικής επαγρύπνησης και άλλες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα το τρίγωνο μεταξύ Θήβας, Εύβοιας και Αττικής είναι αρκετά επικίνδυνο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ». Αν και οι 3 αυτές περιοχές δεν είναι μεταξύ τους αλληλένδετες, οι σεισμολόγοι είναι εμφανώς προβληματισμένοι.

Με αφορμή τη νέα δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Νότια Εύβοια που έγινε ιδιαίτερα αισθητή το απόγευμα της Τετάρτης και στην Αττική (αλλά και πολλούς μικρότερους σεισμούς έως και σήμερα), οι ειδικοί κάνουν λόγο για έξαρση του φαινομένου, το οποίο ακολουθεί τον ισχυρό σεισμό των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 29 Νοεμβρίου.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Καρακώστας αναφέρει μεταξύ άλλων για «έξαρση στην έξαρση στη Νότια Εύβοια», ενώ ο συνάδελφός του καθηγητής Σεισμολογίας και Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος σημειώνει ότι η σεισμική δραστηριότητα στη Νότια Εύβοια επιμένει και στο πλαίσιο αυτό δεν θα πρέπει να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι τελειώσαμε,

Από την πλευρά του ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας υπογραμμίζει ότι η σεισμική δραστηριότητα απασχολεί έντονα τους επιστήμονες, ωστόσο εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, καθηγητής Σεισμολογίας και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου χαρακτηρίζει στα «ΝΕΑ» λογική «την ψυχολογική ταραχή» που έχει προκληθεί από την εξελισσόμενη μετασεισμική ακολουθία στην Εύβοια, «η οποία εκφράζεται με μεγάλα μεγέθη».

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content