Στον Όσιο Λουκά η υπουργός Πολιτισμού – Συνολική αποκατάσταση της πτέρυγας του μοναστηριού

Στην συνολική αποκατάσταση όλης της νοτιοανατολικής πτέρυγας της Ιερά Μονής του Οσίου Λουκά στοχεύει το υπουργείο Πολιτισμού μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού.

Διευρυμένο κλιμάκιο επιστημόνων όλων των υπηρεσιών του υπουργείου με επικεφαλής την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσία του Ιεράρχη της Βοιωτικής Εκκλησίας, του βουλευτή της ΝΔ στο νομό, του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και αιρετών του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, συμμετείχαν σε σύσκεψη προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο των πρωτοβουλιών, για τις άμεσες παρεμβάσεις στη μονή και την ωρίμανση των μελετών που ήδη έχουν ξεκινήσει ή αναμένεται να ξεκινήσουν για την ένταξη του μεγάλου έργου στη νέα προγραμματική περίοδο.

 Φάνης Σπανός:  Στην ιστορική Μονή του Οσίου Λουκά μετά τις πρώτες βασικές αποκαταστάσεις που αναλάβαμε και ολοκληρώθηκαν, πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα οι εργασίες οριστικής αποκατάστασης, αναστήλωσης και προστασίας της ΝΑ πτέρυγας της Μονής, εντός, αλλά και εκτός τειχών αυτής. Προς τούτο συνεργαζόμαστε κατά πεδίο αρμοδιότητας με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Ιερά Μητρόπολη, τον Δήμο και τις δασικές υπηρεσιές.

Ως Περιφέρεια έχουμε ήδη χρηματοδοτήσει τη μελέτη αποκατάστασης του κελιού του μοναχού Ιωάσαφ και μετά την εκπόνησή της από το Υπουργείο Πολιτισμού, θα προχωρήσουμε στην χρηματοδότηση και του έργου της αποκατάστασης από το νέο μας ΕΣΠΑ 2021-2027.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content