Στήριξη και Συνεργασία: Η Επίσκεψη του υποψ. Δημάρχου Αλέκου Στάικου στα Σωφρονιστικά Ιδρύματα της περιοχής

Σήμερα, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, μια αντιπροσωπεία του συνδυασμού “Συνεργασία για την Ανάπτυξη,” υπό την ηγεσία του υποψηφίου Δημάρχου Θηβαίων, κ. Αλέκου Στάικου, είχε την τιμή να επισκεφτεί δύο σημαντικά ιδρύματα της περιοχής μας: το Σωφρονιστικό Κατάστημα Γυναικών του Ελαιώνα και το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων “Επιλογή.”

Ο κ. Στάικος αναφέρει:

“Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, είχαμε την ευκαιρία να εξοικειωθούμε από πρώτο χέρι με τα προβλήματα και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εγκλείστους σε αυτά τα ιδρύματα.

Οι διευθύνσεις και των δύο Σωφρονιστικών Καταστημάτων μας καλωσόρισαν θερμά και εξέφρασαν την επιθυμία τους για μια εποικοδομητική σχέση με την νέα Δημοτική Αρχή. Τονίσανε ότι χρειάζονται τη στήριξή μας ως αρωγούς στο σημαντικό έργο που επιτελούν. Αναγνωρίσαμε τη σημασία αυτού του αιτήματος και δεσμευτήκαμε ότι δεν θα είμαστε απλώς μια φωνή στον αέρα, αλλά θα σταθούμε δίπλα τους με πράξεις.

Εντυπωσιαστήκαμε από την αφοσίωση όλων των εργαζομένων παρά τις δύσκολες συνθήκες εργασίας. Καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους κρατούμενους και να προωθήσουν την αποτελεσματική επανένταξή τους στην κοινωνία.

Σε αυτή την πνευματική και ανθρωπιστική αποστολή, είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με τα ιδρύματα αυτά και να στηρίξουμε τις προσπάθειές τους. Η δέσμευσή μας είναι να δράσουμε για τη βελτίωση της κατάστασης και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων και την προώθηση της ανθρώπινης αντιμετώπισης των κρατούμενων, συμβάλλοντας έτσι στην πραγματική ανάπτυξη και ανθεκτικότητα της κοινότητάς μας.”

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content