Στερεά: 8 Οκτωβρίου 2023 εκλογές για την ανάδειξη Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών

8 Οκτωβρίου 2023 εκλογές για την ανάδειξη Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών

15 Οκτωβρίου 2023  τυχόν επαναληπτικές για την ανάδειξη των Δημοτικών & Περιφερειακών αρχών 

  1. Η  ψηφοφορία σύμφωνα με τη Νομοθεσία για την Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών  (Π.Δ. 26/2012 ΦΕΚ 57Α/15-3-2012) θα διεξαχθεί από ώρα 07:00 έως 19:00.
  2. Από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λιβαδειάς ανακηρύχτηκαν: 

– 3 Συνδυασμοί για τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων 

– 3 Συνδυασμοί για τον Δήμο Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας 

– 3 Συνδυασμοί για το Δήμο Θηβαίων 

– 3 Συνδυασμοί για το Δήμο Λιβαδειάς

– 3 Συνδυασμοί για το Δήμο Τανάγρας

– 3 Συνδυασμοί για τον Δήμο Ορχομενού 

  1. Με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Φθιώτιδας ανακηρύχτηκαν πέντε (5) συνδυασμοί για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών.
  2. Για την Εκλογική Περιφέρεια Νομού Βοιωτίας συστάθηκαν 244 εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν 104.129 εκλογείς και 84 κοινοτικοί
  3. Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, έχουν καθοριστεί τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας για τη διενέργεια των εκλογών. Στους εκλογείς θα γίνει γνωστό που ψηφίζουν από πρόγραμμα ψηφοφορίας που θα εκδώσουν οι Δήμοι του Νομού, 3 ημέρες πριν την εκλογή και από την εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις».
  4. Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμηση του υπέρ υποψήφιων των συνδυασμών για την ανάδειξη περιφερειακών αρχών  σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο μέχρι τρείς σταυρούς προτίμησης παραπλεύρως του ονόματος τους με μελάνι μαύρης ή γαλάζιας απόχρωσης.
  5. Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών.
  6. Ελπίζουμε για μια γρήγορη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων, βασική προϋπόθεση όμως για αυτό θα αποτελέσει η γρήγορη εξαγωγή αποτελέσματος από τους Δικαστικούς Αντιπρόσωπους των εκλογικών τμημάτων και η γρήγορη και σωστή αποστολή των εντύπων ψηφοφορίας.
  7. Το βράδυ των εκλογών κάθε εισερχόμενο στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έντυπο  αποτελεσμάτων,  θα καταχωρείται  αμέσως από συνεργείο υπαλλήλων σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών και ταυτόχρονα σε εφαρμογή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας . Οι πολίτες  για την πληρέστερη ενημέρωσή τους θα μπορούν να βλέπουν αποτελέσματα  μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (http://ekloges.pste.gov.gr )  .

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content