Νωρίτερα η αύξηση του κατώτατου μισθού

Επισπεύδεται η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου έως το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση με τις αυξήσεις έως 6,5% στον κατώτατο μισθό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η αρμόδια υπουργός στον ΑΝΤ1 «Βρισκόμαστε στη διαδικασία σύνταξης της τροπολογίας του νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η κατάθεση της τροπολογίας θα γίνει εντός του επόμενου μήνα και ένας από τους κύριους λόγους που μας αφορά κιόλας ιδιαίτερα είναι ώστε η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό να μπορέσει να συνυπολογιστεί και στην τουριστική περίοδο όπου ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας απασχολείται σε αυτήν.

Όπως έχει ήδη πει ο Πρωθυπουργός, στόχος μας είναι ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 950 € στο τέλος της τετραετίας και ο μέσος μισθός στα 1500 €. Ήδη από 1 Ιανουαρίου, ξεπαγώσαμε τις τριετίες στον ιδιωτικό τομέα, που ήταν σε αναστολή από το 2012 κι αυτό φυσικά επιταχύνει τη μισθολογική εξέλιξή των εργαζομένων».

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού, υπογράμμισε: «Η προεκλογική δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ θα τηρηθεί γιατί η αντίστοιχη δέσμευση της προηγούμενης τετραετίας τηρήθηκε στο διπλάσιο. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε 20%».

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content