Μήπως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις το ψυγείο σου;

Μήπως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις το ψυγείο σου;

Ο οικιακός εξοπλισμός καθημερινής χρήσης, βλέπε δηλαδή οι ηλεκτρικές συσκευές, είναι ένα στοιχείο απαραίτητο για την εξασφάλιση μιας άνετης διαβίωσης. Υπάρχει δε μια άτυπη κατάταξη ανάλογα με τον βαθμό σημαντικότητάς του, που υποδεικνύει την προτεραιοποίηση της επένδυσης. Μπορείς ας πούμε να βολευτείς χωρίς πλυντήριο για ένα διάστημα, ειδικά με την εμφάνιση των σχετικών κοινόχρηστων υπηρεσιών όπως στο εξωτερικό, όμως είναι αρκετά δύσκολο να μένεις σε ένα σπίτι χωρίς ψυγείο. Πρώτα από όλα κάτι τέτοιο είναι κοστοβόρο αφού έμμεσα σε σπρώχνει στην κατανάλωση έτοιμου φαγητού, ενώ στην προσπάθειά σου να επιστρέψεις στη συνήθεια του μαγειρέματος, η ανεπαρκής συντήρηση των διαφόρων τροφίμων, μπορεί να βλάψει και την υγεία σου.

Ποια σημάδια υποδηλώνουν ότι πρέπει να έχεις τη λειτουργία του ψυγείου σου υπό επιτήρηση;

Εκτός και αν ακουστεί κάποιος δυνατός θόρυβος, και διαπιστώσεις ότι η συσκευή δεν ανταποκρίνεται διαφορετικά είτε είναι συνδεδεμένη στην τροφοδοσία είτε όχι, δεν είναι πάντα εμφανές ότι ο κύκλος ζωής του ψυγείου έχει ολοκληρωθεί.

Προτού μπεις στη διαδικασία να πάρεις τη γνώμη επαγγελματία ειδικού αναζητώντας επισκευές ψυγείων στην Θεσσαλονίκη ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

 • Άδειασε το ψυγείο από τα τρόφιμα, βεβαιώσου ότι ο σωλήνας αποστράγγισης δεν έχει φράξει, κάνε απόψυξη, και καθάρισε ενδελεχώς όλα τα επιμέρους τμήματα του ψυγείου. Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται για την ψύξη και την κατάψυξη.
 • Ελέγξετε τη στεγανοποίηση. Μερικές φορές η διαφυγή της ψύξης δεν οφείλεται σε μηχανικό πρόβλημα, αλλά σε φθορές (ρωγμές, κενά) στα στεγανοποιητικά της πόρτας του ψυγείου.
 • Σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα, για να καθαρίσετε υπολείμματα σκόνης από τα πηνία του συμπυκνωτή. 

Ποια σημεία είναι ανησυχητικά, για να αναζητήσεις επαγγελματική υποστήριξη ή να εξετάσεις μια ενδεχόμενη αντικατάσταση;

Τα παραπάνω είναι ένας ικανοποιητικός τρόπος να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου, διαχειριζόμενος απλά σενάρια. Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί να επιμένει. Οτιδήποτε από τα παρακάτω δεν εξαφανιστεί, χρίζει αντιμετώπισης. Φρόντισε δε να αξιολογήσεις αν υπήρξε κάποια αλλαγή στην ένταση του προβλήματος έπειτα από τη δική σου επέμβαση.

 • Διακεκομμένη ηλεκτροδότηση
 • Υπερβολικό βουητό
 • Διαρροή Νερού
 • Υπέρμετρη δημιουργία πάγου
 • Χαμηλή απόδοση ψύξης

Τέλος, η εκτίμηση του κόστους επισκευών από τον ειδικό της εμπιστοσύνη σας, συνδυαστικά με την υφιστάμενη διάρκεια ζωής, θα υποδείξει αν είναι οικονομικά ωφελιμότερη η επισκευή ή η αντικατάστασή του. Εφόσον, όπως αναφέραμε το ψυγείο σε ένα νοικοκυριό είναι από τα βασικότερα ήδη, απαραίτητη είναι η αμεσότερη εξασφάλισή του, κάτι που διευκολύνεται μέσω της αγοράς μεταχειρισμένης συσκευής από ιδιώτη. Πλην αυτής της ταχύτητας συναλλαγής, άλλα πλεονεκτήματα μια τέτοιας προτίμησης είναι:

 • Χαμηλότερο κόστος
 • Προστασία του περιβάλλοντος 
 • Συμμετοχή στην Κυκλική Οικονομία
 • Βραχυπρόθεσμο διάστημα χρήσης

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content