Μήνυμα του Δημάρχου Τανάγρας, Βασίλη Περγάλια για την 25η Μαρτίου 1821

Μήνυμα του Δημάρχου Τανάγρας, Βασίλη Περγάλια για την 25η Μαρτίου 1821.
Με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας στέλνει το παρακάτω μήνυμα:
«Ο εορτασμός της 25η Μαρτίου, της μεγάλης διπλής γιορτής του Έθνους μας, της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αποτελεί έναν δυνατό φάρο ελπίδας και αισιοδοξίας, δίνοντας το μήνυμα σε όλους μας ότι μπορούμε να υπερκεράσουμε κάθε εμπόδιο, όσο κι αν φαίνεται ανυπέρβλητο, για ένα ασφαλές μέλλον.
Σήμερα, που διανύουμε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας μας κι έχοντας να αντιμετωπίσουμε πολλαπλές απειλές, οι αξίες και τα ιδανικά που οδήγησαν στην Εθνική μας Παλιγγενεσία παραμένουν πάντα επίκαιρα. Θα πρέπει λοιπόν, όλοι μας να ανατρέξουμε και να αναβαπτιστούμε στις αξίες και τα ιδανικά του 1821, στο « εμείς» του Μακρυγιάννη, στον πατριωτισμό και τη θυσία των αγωνιστών. Να κρατήσουμε αυτά που μας ενώνουν και να αναλογιστούμε τι χάσαμε, τι έχουμε και τι μας πρέπει, έτσι ώστε να μην αναγκαστούμε να ξαναζήσουμε την ιστορία που ξεχάσαμε. Ας εμπνευστούμε λοιπόν από τους ήρωες του 1821 κι ας κρατάμε ψηλά τα ιδανικά του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της ισότητας των ανθρώπων.
25η Μαρτίου! Μέρα υπερηφάνειας, εθνικής ανάταξης, πίστης, γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Τιμούμε τους προγόνους μας και την ιστορική μνήμη, και στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην ευθύνη που μας κληροδότησαν, αποδίδοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους στον βωμό της Ελευθερίας.
Σε κάθε συνδημότισσα και συνδημότη, εύχομαι από καρδιάς:
Χρόνια πολλά με Υγεία, Δύναμη, Επιμονή και οδηγό το 1821 να χτίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ βήμα-βήμα ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και τα παιδιά μας.
Χρόνια πολλά Ελλάδα!
Χρόνια Πολλά, Έλληνες!»

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr